Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Sepsi Gospel • Cancel Cancer • Cserkész MesiértA Voces-ProArt Kulturális Egyesület szervezésében november 12-én, vasárnap 18 és 20 órától a sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai zenészekből alakult Sepsi Gospel együttes jótékonysági koncertet tart a Tamási Áron Színházban Cancel cancer (A zene legyőzi a rákot) címmel.

Ez a zenei projekt ismerős lehet a közönségnek, hiszen a tavalyi év során Slang Gospel-Band néven már több ilyen koncertet is adott a zenekar, amikor Cserkész Adalbert Jimmynek gyűjtöttek. Ez alkalommal Cserkész Emeséért fogtak össze példaértékűen és önzetlenül a sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai zenészek, énekesek, hogy a zene erejével gyógyulási lehetőséget nyújtsanak és az adományokból begyűlt összeget Emese kezelési költségeinek fedezésére fordítsák.

November második vasárnapján, a sepsiszentgyörgyi színház nagytermében, egymást követően két koncertre is sor kerül, amelyet a hazai zenei élet egyik legkimagaslóbb alakjáért, Cserkész Emeséért szerveznek – meglepetés képpen – zenész kollégái, barátai, tiszteletük és hálájuk jeléül.

Cserkész Mesit, ahogyan mindenki szólítja, a sepsiszentgyörgyi és a térségbeli zenei szférának nem kell bemutatni, munkásságát és érdemeit röviden összefoglalni szinte lehetetlen.

Zenei tanulmányait Marosvásárhelyen, Brassóban és Kolozsváron végezte, 2003-tól a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum tanára. 2003-tól a jazz és gospelt játszó Snaps Vocal-Band vokalistája és annak megalapítója, amellyel számos hazai és külföldi fesztiválon vett részt, neves énekesekkel és zenészekkel. Hangszeresként, szervezőként és olykor karmesterként is részt vállal a 2010-ben általa létrehozott Sepsi Kamarazenekarban. A sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola által működtetett, több műfajt is felölelő Voces Női Kar alapítója és művészeti vezetője 2014-től. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban számos előadásban korrepetitorként, előadóként vagy zenei munkatársként működött közre.

Cserkész Emese a Slang Gospel-Band egyik alapítójaként és a Cancel Cancer koncertsorozat ötletgazdájaként testvére miatt indította el a gospel-projektet, most azonban ugyanez a koncert érte jön létre. A repertoárban ezúttal is vidám, pozitív hangulatú gospel dalok hangzanak el, amelyeket a tavaly alakult nagyzenekar tagjai, a tavalyihoz képest kissé módosult felállásban adnak elő Luiza Zan énekes, Gáspár Álmos gitáros, Kerezsi Csongor basszusgitáros, Bene Zoltán billentyűs, Lukács Márton zongorista, Pál Gábor dobos, illetve a Snaps és a Voces kórus tagjai: Ardeleanu Daniel, Benkő Orsolya, Berde Imola, Cserkész Emese, Fehérvári Csaba, Geréb Emőke, Hankó Emőke, Hollanda Andrea, Kolumbán Zenge, Kristóf Tünde, Pakot István, Pásztori Rebeka, Pilbáth Zsuzsa, Tóth-Györbíró Apor, Zsigmond Éva-Beáta, Welbanks-Székely Edit.

A koncertekre a belépés 50 lejbe kerül, a helyek száma korlátozott. Ülőhelyet a sepsiszentgyörgyi Központi Jegyirodában lehet váltani hétfőtől péntekig – program szerint. A szabadon maradt helyekre az előadások előtt, a helyszínen, a Tamási Áron Színházban is lehet jegyet vásárolni. Akinek lehetősége van és szeretne a belépőjegy árán felül is adományozni, az megteheti majd a helyszínen kihelyezett urnákba. Minden befolyt összeget Cserkész Emese daganatos betegségének kezeléseire fordítanak.

Jöjjön el Ön is, hiszen sok jó ember fogott össze annak érdekében, hogy a zene gyógyító erejével segítse legyőzni Mesi betegségét!

Fotó Toró Attila

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.