Sepsiszentgyörgy, 2019. március 28.

2012. június 3. – Kézdiszentlélek, Perkő

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa idén hetedik alkalommal rendezi meg az Erdélyi Perkő Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozóját, június 3-án (vasárnap), a kézdiszentléleki Perkő zarándokhelyen.

A találkozóra 21 csoport hivatalos, közel 700 gyermek és fiatal, Hargita, Maros és Kovászna megyékből, illetve egy békéscsabai csoport.

A találkozón fellépő néptáncegyüttesek: kézdiszentléleki Perkő és Borsika, a sepsiszentgyörgyi Százlábú és Százlábacskák, olaszteleki Hajnalcsillag, az erdőfülei Dobó, kézdiszentkereszti Tisztás, a gelencei Zernyealji, a kézdivásárhelyi Harmatfű, a székelyudvarhelyi Boróka, a kézdivásárhelyi Fergettyű, a marosvásárhelyi Napsugár, vargyasi néptánccsoport, balánbányai Ördögborda, csíkszeredai Borsika, a csernátoni Szakajtó, a zabolai Gyöngyharmat, a nagybaconi Pásztortűz, a sepsiszentgyörgyi Fenyőcske, a csíkszeredai Köpice, a békéscsabai Tabán.

A szabadtéri előadások mellett a találkozó programját színesítik a Baranta jurtájának felállítása, kézműves vásár, a Perkő Néptáncegyüttes által vezetett népi játékok (zsákbafutás, kötélhúzás, „tojásfutás"), a Baranta csapat bemutatója, a Csiporkázó Játszóház által vezetett kézműves foglalkozások (szalmafonás, csuhé és kötélverés), valamint lehet majd nemezelni, rongybabát készíteni és gyöngyöt fűzni.

A találkozó hivatalos megnyitóját megelőzően, 11 órától fellép a Folker együttes, Kecsketánc című interaktív előadása. A FOLKER EGYÜTTES, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Háromszéki Koncert Karaván pályázatának nyertese és a vasárnapi fellépésük a megnyert hét stációs turnénak az egyike lesz.

Program:

11.00 – 11.50
FOLKER EGYÜTTES:
Kecsketánc (interaktív gyerekműsor)
Az együttes tagjai: István Ildikó( ének, tánc), Fazakas Albert (brácsa,koboz), Melkuhn Róbert (furulya, gardony), Mihály Pál (hegedű), Lőrinczy Zsolt (nagybőgő).

12.00 – 12.10
A találkozó hivatalos megnyitója
Beszédet mondanak: Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke
Balogh Tibor, Kézdiszentlélek polgármestere

12.10 – 14.30
A résztvevő csoportok fellépése

14.30 – 16.00
Baranta bemutató, népi játékok, kézműves foglalkozások, ebéd

16.00 – 18.30
A résztvevő csoportok fellépése

18.30 – 20.30
Táncház – zenélnek a Folker Együttes és a Köpice zenészei

A rendezvényen való részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!
A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát!

A találkozó szervezői: Kovásza Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa,Kézdiszentlélek Község Tanácsa.
Partner: Perkő Néptánc Egyesület

Támogató: Communitas Alapítvány

0
0
0
s2sdefault

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom