Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

oktober 23 sepsiszentgyorgy 2019Sepsiszentgyörgyön az 1956-os forradalom és szabadságharcra való megemlékezés október 20-án, vasárnap 20 órától a Psalmus Hungaricus (Magyar zsoltár) ünnepi hangversennyel kezdődik a Krisztus Király katolikus templomban. Az eseményen, amely a 2019/2020-as Hangversenyévad nyitókoncertje egyben, közreműködik a Magyar Nemzeti Énekkar és a Kolozsvári Magyar Opera zenekara, vezényel Somos Csaba és Horváth József, tenorszólót énekel Pataki Adorján.

Október 16–22. között ingyenes látogatásra és tárlatvezetésre van lehetőség a Kommunista Diktatúra Áldozatainak Emlékházában, melyhez előzetes egyeztetés szükséges Török Józsefnél a 0726 237 944-es telefonszámon.

Október 22-én, kedden és 23-án, szerdán 8-14 óráig ingyenes filmvetítésekre kerül sor a Művész Moziban, melyhez előzetes egyeztetés szükséges Lázár-Prezsmer Endrénél a 0742 769 628-as telefonszámon. A programot diákcsoportok, osztályközösségek számára ajánljuk.

Október 23-án, szerdán, 11 órától Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának homlokzatán található Gloria Victis-táblánál, majd 11:30-tól Szalay Attila 1956-os mártír Csíki utcai emléktáblájánál koszorúznak.

A Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán található ’56-os emlékparkban 19 órától kerül sor a megemlékezésre, ahol közreműködnek a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai, a Cantus Firmus Vegyeskar, a Magyar Férfidalárda és az Eufónia Ifjúsági Kamarakórus, vezényel Jakab Árpád.

Az ünnepi műsort és a koszorúzásokat követően az ’56-os emlékparkból fáklyákkal vonulunk át az Erzsébet parkba, a kommunizmus áldozatai emlékére felállított kopjafához, ahol a Vox Humana kamarakórus énekel Szilágyi Zsolt-Herbert karvezetésével. A rendezvénysorozatot koszorúzás és áldás zárja.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

 

 

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.