Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Peerform It Osono Sznihazmuhely 12017. április 18. | Közlemény


Április 18. és 23. között a spanyolországi Logroñoban kerül megrendezésre a Peerform It! elnevezésű nemzetközi színházi konferencia, amelyen az Osonó tagjai mellett bolgár, olasz, holland, horvát és spanyol független színházi társulatok képviselői vesznek részt. Az Osonó Színházműhelyt, mint Románia egyetlen képviselőjét a sajátos, bevált színházpedagógiai módszerei, valamint a jelentős szakmai tapasztalata és a színházi nevelés területén elért eredményei kapcsán hívták meg a szervezők.

 

PI Logo textAz Asociación Juvenil Teatral ON&OFF színházi szervezet által létrehozott öt napos konferencia célja az olyan példaértékű európai szintű színházpedagógiai módszerek megosztása, amelyek hatékonynak bizonyultak az utóbbi években. A módszerek bemutatásán túl, a konferencia másik témája a színházi nevelés alkalmazása az interkulturális közegben. Az elmúlt években a társulatnak több ilyen jellegű projektje volt, és az elért eredmények alapján 2016-ban az Európai Ifjúsági Nagy Károly- díj nemzeti győztesévé választották.

 

 Peerform It Osono Szinhazmuhely 2  Peerform It Osono Szinhazmuhely 2  Peerform It Osono Szinhazmuhely 2


Az elméleti és gyakorlati elemekből álló konferencián, a társulat projekt- koordinátora, Oláh Katalin az Osonó adatait, elért eredményeit és projektjeit mutatja be. A társulat művészeti vezető- rendezője, Fazakas Misi a különböző színházi nevelési módszerekről, valamint az általa alapított és vezetett Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatának, mint Románia egyetlen magyar nyelvű, akkreditált drámatagozat kialakulási folyamatáról és oktatási módszereiről tart előadást. Mucha Oszkár, a társulat színésze az Osonóra jellemző játékközpontú műhelyfoglalkozást fog tartani a konferencián résztvevők számára a színházi nevelési, önismereti, személyiségfejlesztő és csapatépítés témában.


A magyarországi Tiszta Formák Alapítvány által támogatott társulat tavaly megfogalmazott stratégiai hosszú távú céljai közé tartozik az olyan szakmai együttműködések, partnerségek kialakítása, amelyek a társulat színházi nevelési profiljának megerősítését szolgálják, és az Erasmus+ program keretén belül megszervezett Logroño-i konferencia jó lehetőségnek bizonyul a különböző nemzetközi szervezetekkel való jövőbeli együttműködés elindítására.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.