Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Drámatábor pedagógusoknakAz Osonó Színházműhely a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolával közösen augusztus 20-24. között a zabolai Csipkésben szervez drámatábort pedagógusok és csoportvezetők számára. A tábor részvételi díja 345 lej, amely tartalmazza a foglalkozásokat, a szállást, napi háromszoros étkezést. A helyek száma korlátozott.

 

 

A Prezsmer Boglárka drámapedagógus valamint az Osonó két tagja - Fazakas Misi és Mucha Oszkár – által vezetett foglalkozások nagy hangsúlyt fektetnek a csapatépítésre, az önismereti- és személyiségfejlesztő gyakorlatokra, drámajátékokra, beszédkészség-fejlesztő feladatokra és az alap-színházképzésre, azzal a céllal, hogy a résztvevők gyarapíthassák eszköztárukat, valamint a gyakorlatokat felhasználják a csoportvezetésben, tanítási módszerükben, osztályfőnöki tevékenységükben vagy jövőbeli rendezői munkájukban.

 

A műhelyfoglalkozások mellett, az intenzív tábor minden reggel a lelki-szellemi bemelegítőként szolgáló napindítóval indul, este pedig beszélgetésekre került sor, így a résztvevők egymástól értesülhettek a saját munkaterületükön felmerülő sajátos problémákról, ugyanakkor az egyéni módszerek és felelősségek adta megoldási lehetőségekről is. A képzésén túl, a tábor célja egy olyan helyzet megteremtése, amely által a pedagógusok feltöltődhetnek és felkészülhetnek az új tanévre.

 

Jelentkezni augusztus 5-ig lehet az e-mail címen vagy a 0740-578725-ös telefonszámon.

 

A tavaly negyedik alkalommal megrendezett tábor hangulatát az alábbi résztvevői visszajelzések tükrözik:

 

Szabó Orbán Andrea, tanárnő (Sepsiszentgyörgy): „Végre egy olyan képzésen vettem részt, ami szakmailag és emberileg is felemelt. Köszönet érte a nagyon kedves résztvevő társaimnak és a foglalkozásvezetőknek, akik a felkészültségükön túl a szívüket és lelküket is adták a tábor sikeréhez. Ajánlom minden pedagógustársamnak és nemcsak!”

 

Tóth Éva, óvónő (Sepsiszentgyörgy): „Egy csodás tréningsorozaton vettünk részt, ahol megélhettük a játék felszabadító örömét. Játszva, tudattól-tudatig, szívtől-szívig terjedő tapasztalaton keresztül juthattunk el önmagunk kiteljesedéséhez, megismeréséhez. Felszabadító Lélekjáték volt.”

 

Gál Judit, tanárnő (Sepsiszentgyörgy): „A drámatábor értékes emberi tapasztalatok szerzésének a helye volt számomra. Szembenézhettem a saját és társaim erősségeivel és hibáival egy olyan közegben, amely ítélkezésmentes volt, és amelyben biztonságban érezhettem magam. Magasságaink és mélységeink tudatosítása hitem szerint segíteni fog életem minden terén. Pedagógusi tarsolyomba gyűjthettem tanácsokat, módszereket is, de ennél fontosabbnak érzem az emberi tényezőt: az egymásra való rácsodálkozást, emberi dolgainknak bátor felfedését, az örök emberibe való belepillantást. Ez az a kincs, amelyet magammal viszek ellensúlyozni a hétköznapok kegyetlen szürkeségét és személytelenségét.”

 

Hajdu Laura, óvónő (Sepsiszentgyörgy): „Jó volt ismét játszani, önmagunkkal szembenézni, kreativitásunkat fejleszteni, emberi mivoltunkat erősíteni, egymástól tanulni, új módszereket kipróbálni.”

 

Szőcs Torma Katalin, tanárnő (Sepsiszentgyörgy): „Minden, ami játék és minden, ami mélység, igaz érzelmek, feltöltődés, lelki csiszolódás, módszertani eszköztár bővítés. Ez mind a drámatábor, és még sokkal több.”

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.