Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Vajdaságban tart pedagógusképzés-sorozatot az Osonó SzínházműhelyA Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet az Osonó Színházműhellyel együttműködésben közösségfejlesztő hétvégéket indít, amelynek első állomása, november 19-21. között Nyugat-Bácska, Zombor lesz. Ezt az alkalmat majd három szakmai hétvége követi a december- február időszakban, amikor az Osonó trénerei - Fazakas Misi rendező, színházpedagógus és Mucha Oszkár színész, tréner – által vezetett képzés olyan területekre nyújt betekintést, mint a személyiségfejlesztés, beszédművelés, csapatépítés illetve csoportvezetési és színházi alapismeretek.

A közel 20 órás, háromnapos műhelyfoglalkozás-sorozaton pedagógusok, csoportvezetők, társulati tagok, ifjúságsegítők és közművelődési szakemberek ismerkedhetnek meg az Osonó módszerével. A független társulat nyolc éve tart pedagógus- és felnőttképzést, mindeddig több száz ilyen jellegű oktatási eseményt hozott létre.

A több, mint másfél éve tartó járványügyi korlátozások a közösségi életre is komoly hatással voltak, vannak: minden közösség, így a szórvány- és szigetmagyar közösségek is a vírus terjedésének enyhülése után igyekeztek újraindítani a társadalmi, közösségi életet, újra beindítani a szakosztályokat, öntevékeny csoportokat. Ezt a folyamatot segíti a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és az Osonó Színházműhely kezdeményezése. A képzés egyik célja, hogy hozzásegítse a résztvevőket az új kihívásokra adandó válaszok megtalálásában és kialakításában, egyúttal a motiváció és a lendület visszaszerzésében, mindezzel hozzájárulva a közösségek újraszervezéséhez, a közösségfejlesztés és közösségi tervezés új módszereinek az elsajátításához, a változó, különböző feltételek megteremtéséhez.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.