Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Nem vagyok, csak mások látnak – Bemutatóra készül az Osonó Színházműhely2022. február 21-én 19 órakor Budapesten, az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központban kerül sor a Nem vagyok, csak mások látnak, József Attila szövegeiből készült előadás bemutatójára. A Mucha Oszkár által előadott és Fazakas Misi rendezésében készült produkció létrejöttét és a februári előadásokat a Nemzeti Kulturális Alap- Színházművészet Kollégiuma támogatta, így a bemutatót követve, február 22-én 19 órától az RS9 Színházban, február 24-én 19 órakor a Kesztyűgyár Közösségi Házban tekinthetik meg a nézők, míg február 23-án az Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium diákjai láthatják az előadást. Március 1-én és 3-án 19 órakor a sepsiszentgyörgyi közönség az Unitárius templom konferenciatermében találkozhat a társulat legújabb színházi kísérletével.

Az előadásban elhangzó szövegek nem csak lírai alkotások, hanem a jelen időben, ürügyként újjászülető gondolatok, hogy a nézőkkel közösen megszülethessen egy személyes találkozás József Attilával. Az előadás egyik célja, hogy közösen fedezzük fel újra a költő verseit, a szövegeiből áramló érzésvilágot, gondolatait, amelyek lehetőséget kínálnak az önmagunkkal való találkozásra. A közel 60 perces előadásban a József Attila versei mellett elhangzanak részletek az általa írt önéletrajzból illetve a Szabad ötletek jegyzékéből is, utána pedig egy interaktív közönségtalálkozóra kerül sor.

Az előadás szövegkönyvéből, a járványhelyzetre való tekintettel, az elmúlt évben Magamban bíztam címmel egy kísérleti versfilmet készített az Osonó, amely Közép-Európa legnagyobb szemléjén, a Kaposváron megrendezett XX. Jubileumi Kaleidoszkóp VersFesztiválon, versfilm kategóriában második díjban részesült. A filmes adaptációt, középiskolai nem-formális oktatási tevékenységként osztálytermi rendhagyó irodalomórák keretében használta fel a társulat.

Az Osonó Színházműhely másfél év után, a hétfői bemutatóval tér vissza a színházi projektekhez. A budapesti előadásokat követve megkezdődnek az társulatra jellemző turnék, így a produkció látható lesz magyarországi, erdélyi és vajdasági városokban és kistelepüléseken egyaránt, de középiskolákban is osztálytermi előadásként.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse.

Az Osonó kifejezés idézi azt a színházi formát, amelyet a társulat képvisel: közeledni, meghallgatni, meglátni a vándorló ember álmait, félelmeit, szenvedélyeit és örömeit, aztán a megfigyelt valóságokat olyan történetbe helyezni, amely, mint tükör hat a néző számára.

Az előadás előzetesét itt tekinthető meg:

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.