Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

budapestesemeny2017. január 4. | Osonó közlemény

Az erdélyi független társulat 15 év fölötti fiatalokat keres az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás magyarországi adaptációjának elkészítéséhez és annak Magyarországon valamint Budapesten való játszásához a 2017-es évben. A projektbe olyan társakat (2 fiút, 2 lányt és egy technikust) vár az Osonó, akik szeretik a szakmai kihívásokat, új tapasztalatokra vágynak, elhivatottak a Színház iránt, munkabíróak és szeretnek csapatban dolgozni.

 

 ahogyanfacebook  ahogyanfacebook  ahogyanfacebook
A szereplőválogatásra január 8-án, vasárnap 17 órakor kerül sor a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégiumban (Szabó Ilonka u. 2.), míg a próbafolyamat január végén és február elején lesz.


A rendszeres budapesti előadások mellett, két magyarországi turnéra kerül sor a tavasz folyamán. Az egyik Kelet- Magyarország különböző szociális háttérrel rendelkező közösségeit keresné fel, a másik hét olyan települést érintene, ahol még soha nem járt színház, soha nem láttak színházi előadást.


Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely szellemi műhelyként teret ad a fiatal alkotók kortárs színházi kísérleteinek. A létrejövő előadásokon túl, a társulat párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban, ezért, a színházi előadáson túl, a színház csak ürügy gondolatiságra felépítve, a színház eszközeit felhasználva közösségi élmény létrehozására, megtapasztalása és megélésére törekszik.


2016-ban az Osonó, az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett. A címet a 2015-ben megvalósított színházi-, oktatási- és szociális projektjeink elismeréseként kapta  a társulat. Ezt megelőzően, 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át az Osonó, amelyet az elmúlt évek kimagasló kulturális tevékenységéért kapott meg.

A társulat tagjai önkéntesként dolgoznak, erről az Osonó jogi háttereként működő civil szervezet igazolást tud kibocsájtani. Egy-egy nyertes pályázat vagy támogatás esetén, a csapat tagjai szimbolikus fellépési díjban részesülnek.


A Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás már 456. alkalommal került bemutatásra 3 kontinens 23 országának 170 településén. A produkció eddig 12 nemzetközi fesztiválon képviselte Kelet-Európát és számos díjban részesült.


A dokumentarista előadás a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat kutatja, így a szövegkönyv is a fiatalok saját személyes történeteiből született. A magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok és saját magunk történeteit szőttük színházi eseménnyé, folyamatosan keresve a magunkkal és a nézőinkkel való találkozás lehetőségét, létrehozva lelkünk rezdüléseinek derűs vízióját és megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.


Érdeklődni lehet a 0040 740 578 725-ös telefonszámon, a társulat facebook oldalán vagy az  e-mail címen.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.