Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2020. október 20. és november 3. között bezárnak a színházak, a mozik, a múzeumok, a játéktermek, a sport- és fitnesz termek, az éttermek és a kávézók belső terei, tilos előadások és koncertek szervezése. >>>

budapesticsapat1A magyarországi Nemzeti Kulturális Alap Színházművészeti Kollégiuma résztámogatásával az Osonó szeptember 18. és 22. között, egy komplex színházi program részeként, több tréninget tart olyan budapesti iskolákban, ahol fontosnak tartják a társulat sajátos, színházon keresztül történő nevelési módszereit és azoknak alkalmazását valamint hatását.

 

Az Osonó két tagja – Fazakas Misi és Mucha Oszkár – által vezetett színházi nevelési, önismereti- és személyiségfejlesztő műhelyfoglalkozások célja a résztvevő fiatal szociális érzékenységének mélyítése, így a foglalkozások által olyan társadalmi, szociális problémák és sorsok kapnak hangot, amelyek közös gondolkodásra ösztönzik a résztvevőket, így járulva hozzá a válaszok és megoldások megközelítéséhez illetve megtalálásához, elősegítve az erősebb és összetartóbb közösségek kialakulását.

 

budapestiahogyanA színházi- nevelés projekt keretén belül, a társulat olyan intézményekbe látogat el, ahová visszahívták műhelyfoglalkozásokat tartani, de mindezek mellett az Osonó új iskolákat is bekapcsol a projektbe, így az esemény partnerei a Zöld Kakas Líceum, Nándorfejérvári úti Szakkollégium, Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium és a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium.

 

A magyarországi Tiszta Formák Alapítvány által támogatott Osonó Színházműhely a színház, oktatás és szociális projektek kulcsszavakra építi fel tevékenységét. Ennek jegyében az idén összesen 42 előadást tartott, 60 műhelyfoglalkozást és 6 drámatábort szervezett, és mindeddig 3 kontinens 25 országában vezetett közösségépítő, csapatfejlesztő, önismereti és szakmai műhelyfoglalkozásokat, hiszen a társulat számára fontosak azok az oktatási- színházi formák, amely által az emberek közötti interakció, találkozás és párbeszéd megteremthető. A jövő héten zajló foglalkozások a családon belüli, az iskolán belüli és a fiatalok közötti viszonyrendszert járják körbe.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.