Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

PIKNIKBUK3Az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala/Departamentul pentru Relații Interetnice - Guvernul României támogatásával, szeptember 24- 29. között hat városban, összesen 13 alkalommal lesz látható a Fazakas Misi által rendezett Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című fórumszínházi előadása.

 

A román és magyar fiatalok személyes történetein alapuló kétnyelvű produkció osztálytermi változatát marosvásárhelyi, kolozsvári, nagyváradi, aradi és temesvári iskolák román és magyar fiataljai tekinthetik meg. Esténként a nagyközönség számára, színházakban, kávézókban és alternatív terekben szervez előadásokat a társulat.

 

piknik1Az előadás elutasítja, hogy meghatározható legyen. Nem dokumentumszínház, bár az előadás kiindulópontját az osonós és a csíkszeredai román fiatalok egyéni tapasztalatai képezik. Nem fórumszínház, bár a magyar és román fiatalok vallomásai megbolygatják a nézőket, arra ösztönözve őket, hogy vegyenek részt a játékban saját történéseikkel és rádöbbenéseikkel. Aki belép az előadás játékterébe, kitépi utána a tankönyvekből a románok és magyarok viszonyáról szóló, közhelyektől és előítéletektől hemzsegő lapokat. Ennek következtében az Ismeretlen barátok társasága című produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében.

 

A társulat három éve zajló interetnikai projektjének részét képezi az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című előadás és annak turnéja, amely novemberben fog folytatódik szebeni, galaci, tulceai és bukaresti helyszínekkel.

 

Szereplők: Mucha Oszkár, Briana Macovei, Pászka Gáspár, Valentin C. Daniel, Babos Anna, Rosina Elena Sabău, Elek Ágota. Rendező: Fazakas Misi. Projekt- tanácsadó: Nina Tintar.

 

A turné programja:

- Szeptember 24, 19 óra: Csíkszereda, Grund

- Szeptember 25, 12 óra: Marosvásárhely, Marosvásárhely Református Kollégium

- Szeptember 25, 14 óra: Marosvásárhely, Marosvásárhelyi Református Kollégium

- Szeptember 25, 19 óra: Marosvásárhely, Nemzeti Színház Marosvásárhely

- Szeptember 26, 11 óra: Kolozsvár, János Zsigmond Unitárius Kollégium

- Szeptember 26, 13 óra: Kolozsvár, János Zsigmond Unitárius Kollégium

- Szeptember 26, 19 óra: Kolozsvár, János Zsigmond Unitárius Kollégium

- Szeptember 27, 11 óra: Nagyvárad, Szent László Római Katolikus Iskolaközpont

- Szeptember 27, 13 óra: Nagyvárad, Szent László Római Katolikus Iskolaközpont

- Szeptember 27, 19 óra: Nagyvárad, Moszkva Kávéház

- Szeptember 28, 11 óra: Arad, Csiky Gergely Főgimnázium

- Szeptember 28, 13 óra: Arad, Csiky Gergely Főgimnázium

- Szeptember 29, 11 óra: Temesvár, Bartók Béla Elméleti Líceum

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.