Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

01 Osono Ahogy a viz2022. október 5-12. között Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen, Kolozsváron, Zeteváralján és Gyergyóditróban lesz látható az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című, a fiatalok személyes történeteit feldolgozó előadás. A turné az előadás 600. bemutatásának előkészítése, amelyre október 25-én Budapesten a Katona József Színházban kerül sor.

Mindenik előadást közönségtalálkozó követ, amely teret ad a közös gondolkodásra, a dokumentarista produkcióban felvetett témák és problémák megvitatására. A Fazakas Misi által rendezett előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. A produkció eddig 3 kontinens 24 országának 190 településén került bemutatásra.

A két sepsiszentgyörgyi és a székelyudvarhelyi előadás a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány támogatásával jött létre, a zeteváraljai előadás a Székelyföld napok keretén belül kerül bemutatásra, míg a kolozsvári előadás a Sapientia EMTE Kolozsvári karának Hallgatói Önkormányzata (HÖK) meghívására és szervezésében zajlik. Az esti előadások mellett, délelőttönként a Gyulafehérvári Caritas Iránytű a munka világába elnevezésű projektjében székelyudvarhelyi és gyergyóditrói iskolák diákjai tekintik meg a produkciót. Az EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment, valamint a Renovabis által támogatott program keretén belül hátrányos helyzetű fiatalok mentorálása zajlik, segítve a korai iskolaelhagyás csökkentését és a munkanélküli fiataloknak a munkapiacon való elhelyezkedését. Az Osonó az előző években több tevékenységgel vett részt a programban.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

A társulat a közelmúltban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, előtte Regisztrált Tehetségponttá, majd Európai Tehetségponttá vált és magáénak tudhatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját is. 

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Kalotai Máté, Bocsárdi Panna, Hubbes Matyi, Kurkó Karolina
Technikus: Csortán Géza
Rendező: Fazakas Misi

A turné programja:

  • Október 5., 19:00 óra – Sepsiszentgyörgy, Plugor Sándor Művészeti Líceum – B. Angi Gabriella drámaterem
  • Október 6., 19:00 óra – Sepsiszentgyörgy, Plugor Sándor Művészeti Líceum – B. Angi Gabriella drámaterem
  • Október 7., 19:00 óra – Zeteváralja, Művelődési Ház
  • Október 10., 19:00 óra – Székelyudvarhely, UFF nagyterem (Siculus Ifjúsági Ház)
  • Október 12., 20:00: Kolozsvár, Sapientia EMTE
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.