Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Budapesten ünnepli 31. születésnapját az Osonó SzínházműhelyElőadással illetve az egykori és jelenlegi osonósok találkozójával ünnepli 31. születésnapját az Osonó Színházműhely. A társulatnak az 1993. február 3-i alapítása óta 187 tagja volt és az évek során összesen 23 előadás került bemutatásra, amelyből 6 koprodukcióként készült el thaiföldi, marokkói, budapesti, olaszországi és sepsiszentgyörgyi színházakkal.

Az önfenntartó színházműhely az előadások játszásán túl, ezernél több oktatási és szociális projektet szervezett fiatalok és felnőttek számára. A 31 év alatt összesen 1.595 előadást tartott a társulat, amelyből 1.252-at az elmúlt tíz évben, független színházként 3 kontinens 28 országának 329 településén. Az Osonó Színházműhely projektjeit és előadásait eddig 54 hazai és nemzetközi díjjal ismerték el.

A 31 éves az Osonó születésnapi program részeként, február 3-án 16 órakor láthatják a nézők a Nem vagyok, csak mások látnak című, József Attila szövegeiből létrehozott előadást a B29 Ifjúsági Közösségi térben. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a e-mail címen lehet megtenni. Az egykori és jelenlegi osonósok találkozójára szintén Budapesten kerül sor a társulat születésnapján, február 3-án.

 {gallery}/2024/Osono/{gallery}

Ebben az évben az Osonó legfontosabb célja között szerepel azoknak az eszközöknek a továbbgondolása, amelyek által a Színház minél szélesebb réteghez tud eljutni, minél több embert tud megszólítani. A közel két éve bemutatott Nem vagyok, csak mások látnak című előadást számos iskolában rendhagyó irodalomóraként fogja bemutatni a társulat. Áprilisban az előadás egy kéthetes európai turnéra indul.

Az eddig 624 alkalommal bemutatott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista produkciót februárban láthatják a nézők. Az előadás visszatér a a budapesti Katona József Színházba, de látható lesz erdélyi és magyarországi településeken is.

Az idei évben a hagyományos-, fórumszínházi- és osztálytermi előadásoktól kezdődően, különböző képzések, táborok, ifjúsági együttműködések, rendszeresített műhelyek és Erasmus projektek képezik a társulat idei terveit.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosítunk a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse.

Az Osonó kifejezés idézi azt a színházi formát, amelyet a társulat képvisel: közeledni, meghallgatni, meglátni a vándorló ember álmait, félelmeit, szenvedélyeit és örömeit, aztán a megfigyelt valóságokat olyan történetbe helyezni, amely, mint tükör hat a néző számára.

A társulat a közelmúltban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, előtte Regisztrált Tehetségponttá, majd Európai Tehetségponttá vált és magáénak tudhatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját is.

Az Osonó alapítója és vezetője 1993- 1998 között Salamon András volt, 1998-tól a társulat vezetője Fazakas Misi. A társulat egykori tagjainak névsorát itt lehet megtekinteni:

https://www.osono.eu/egykori-tagok

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.