Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

Bővebben ...Sepsiszentgyörgyön idén sem marad el a már megszokott óévet búcsúztató, újévet köszöntő szilveszteri mulatság. Az eseményen nemcsak a tűzijáték millió fénycsóvája bűvöli majd el a közösséget, hiszen két izgalmas koncerttel is készülnek a szervezők. 

Szilveszter estéjén 23:00 órától a brassói Coco Együttes lép színpadra, akiket Románia egyik legismertebb slágerrock zenekaraként tartanak számon. Romániai idő szerint pontban éjfélkor kerül sor az első, újévet köszöntő tűzijátékra. Ezt követően a Vincze Lilla és Barátai koncertezik, Napoleon Boulevard dalokat adnak majd elő.

Bővebben ...Díjak, kitüntetések, kitüntetettek. A magyar kulturális elismerések száz éves teljesleltára. A Magyar Pen Club kiadványát bemutatja Szőcs Géza költő, miniszterelnöki tanácsos,  a kötet főszerkesztője. Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2018. december 28-án 17 órára az Árkosi Kulturális Központban (Bástya ház, Olt utca 6 sz.).

 

Bővebben ...2018. december 19. | Helyszín: Unitárius templom

Szabó Enikő Metamorphoses meseterapeuta és Benkő Éva mesemondó december 19-én 17 órától a sepsiszentgyörgyi Unitárius templomban meséli az Angyalváró különleges meséit.

Az Angyalváró mesélésen csodálatos történetek hangzanak el. A világ minden tájáról összegyűjtött népmesék a szeretetről, családról, barátságról, megértésről, hitről, bizalomról és jóságról szólnak.

Bővebben ...2018. december 14., 15., 16. | Helyszín: Cityplex Arta mozi

2018. december 14 - 16. között, a sepsiszentgyörgyi Művész mozi a bukaresti Lengyel Intézettel partnerségben első alkalommal szervez Lengyel filmnapokat.

Bővebben ...Az előző évekhez hasonlóan idén is ünnepi műsorkínálattal várja közönségét a Háromszék Táncegyüttes a karácsony és szilveszter közti periódusban. December 26. és 28. között két saját produkcióval, egy rendhagyó népzenei koncerttel, illetve a már hagyományossá vált Karácsonyi Táncházzal teszik hangulatosabbá az ünnepi időszakot.

Bővebben ...2018. december 14. |  Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

A budapesti Magvető Kiadónál jelent meg idén ősszel Fekete Vince költő új verskötete, Szárnyvonal címmel. Ennek bemutatója lesz Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében, 2018. december 14-én, pénteken, 18 órától.

Bővebben ...2018. december 13. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

Forrongó Háromszék – a forradalomtól a fegyveres ellenállásig címmel tart előadást Demeter Lajos helytörténész 2018. december 13-án, csütörtökön, 17 órától a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum 1848-as alapkiállításának termében.

Bővebben ...2018. december 15-16. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

Tizedik alkalommal – újra a Székely Nemzeti Múzeumban – kerül sor a hagyományteremtő karácsonyi vásárra, adventi gyertyafénnyel, mézeskaláccsal, forralt borral és közel ötven kézműves portékájával.

Nyitva tartás: 10-19 óráig.
A belépés díjtalan!

Bővebben ...A Háromszék nem alkuszik rendezvénysorozat részeként, Kovászna Megye Tanácsa és a Bod Péter Megyei Könyvtár rajzversenyt hirdet, három életkori kategóriában, a 4–7, 7–10 és 10–14 évesek korcsoportja számára. A pályázat tárgya: Háromszék nem alkuszik – akár történelmi-történeti, akár mai értelmezésben. Ehhez a következő fogalmakat lehet hozzárendelni, illetve ezeket értelmezni a jelzett kettős szemszögből: hűség, bátorság, kitartás, szülőföld.

Bővebben ...A Kovászna Megyei Vöröskereszt szervezete 2018. szeptember 8-án tartotta a sepsiszentgyörgyi Művész moziban Önkéntes Gáláját, amely keretén belül díjazta megyei aktív önkénteseit.

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.