Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bővebben ...Sepsiszentgyörgyön idén sem marad el a már megszokott óévet búcsúztató, újévet köszöntő szilveszteri mulatság. Az eseményen nemcsak a tűzijáték millió fénycsóvája bűvöli majd el a közösséget, hiszen két izgalmas koncerttel is készülnek a szervezők. 

Szilveszter estéjén 23:00 órától a brassói Coco Együttes lép színpadra, akiket Románia egyik legismertebb slágerrock zenekaraként tartanak számon. Romániai idő szerint pontban éjfélkor kerül sor az első, újévet köszöntő tűzijátékra. Ezt követően a Vincze Lilla és Barátai koncertezik, Napoleon Boulevard dalokat adnak majd elő.

Bővebben ...Díjak, kitüntetések, kitüntetettek. A magyar kulturális elismerések száz éves teljesleltára. A Magyar Pen Club kiadványát bemutatja Szőcs Géza költő, miniszterelnöki tanácsos,  a kötet főszerkesztője. Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2018. december 28-án 17 órára az Árkosi Kulturális Központban (Bástya ház, Olt utca 6 sz.).

 

Bővebben ...Egy kalandokkal teli ünnepi komédiára várjuk „Athén” lakosságát. A Lucy Strate avagy a Kilencek Tanácsa című show egy emlékezés a hősnő – Lüszisztraté – képviselte eszményre.

Bővebben ...2018. december 20. | Helyszín: Köntés Galéria

A Mohos Fotóklub éves tárlatának megnyitójára 2018. december 20-án, csütörtökön 18 órakor kerül sor a sepsiszentgyörgyi Köntés Galériában.

Bővebben ...2018. december 19. | Helyszín: Unitárius templom

Szabó Enikő Metamorphoses meseterapeuta és Benkő Éva mesemondó december 19-én 17 órától a sepsiszentgyörgyi Unitárius templomban meséli az Angyalváró különleges meséit.

Az Angyalváró mesélésen csodálatos történetek hangzanak el. A világ minden tájáról összegyűjtött népmesék a szeretetről, családról, barátságról, megértésről, hitről, bizalomról és jóságról szólnak.

Bővebben ...2018. december 14., 15., 16. | Helyszín: Cityplex Arta mozi

2018. december 14 - 16. között, a sepsiszentgyörgyi Művész mozi a bukaresti Lengyel Intézettel partnerségben első alkalommal szervez Lengyel filmnapokat.

Bővebben ...2018. december 14. | Helyszín: Erdélyi Művészeti Központ

2018. december 14-én, pénteken 18 órakor kerül sor a Válogatás az Erdélyi Művészeti Központ gyűjteményéből című kiállítás megnyitójára, az Erdélyi Művészeti Központ Olt utcai földszinti és III. emeleti kiállítótermeiben.

Bővebben ...Az előző évekhez hasonlóan idén is ünnepi műsorkínálattal várja közönségét a Háromszék Táncegyüttes a karácsony és szilveszter közti periódusban. December 26. és 28. között két saját produkcióval, egy rendhagyó népzenei koncerttel, illetve a már hagyományossá vált Karácsonyi Táncházzal teszik hangulatosabbá az ünnepi időszakot.

Bővebben ...2018. december 14. |  Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

A budapesti Magvető Kiadónál jelent meg idén ősszel Fekete Vince költő új verskötete, Szárnyvonal címmel. Ennek bemutatója lesz Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében, 2018. december 14-én, pénteken, 18 órától.

Bővebben ...2018. december 13. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

Forrongó Háromszék – a forradalomtól a fegyveres ellenállásig címmel tart előadást Demeter Lajos helytörténész 2018. december 13-án, csütörtökön, 17 órától a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum 1848-as alapkiállításának termében.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.