Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Módosult a Nagycsaládos program szabályzataSepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa az önkormányzat Nagycsaládos programjának kibővítéséről döntött, melynek értelmében azok a családok is igényelhetik a gyerekek számára az eszközöket, ahol az egyik szülő pedagógus és már részesült önkormányzati támogatásban. A támogatás az online oktatás ideje alatt igényelhető.

0
0
0
s2smodern

Megjelent a Sepsi GAL  harmadik pályázati kiírásaA Sepsi GAL Egyesület a  helyi pályáztatási folyamatnak megfelelően közzéteszi  harmadik  pályázati felhívását melynek célja a Helyi Fejlesztési Terv (HFT) célkitűzéseinek megvalósítása. Az űrlapok benyújtásának határideje: 2021.02.11, 12:00 óra.

0
0
0
s2smodern

Tamási Áron Színhaz – A fösvényA sepsiszentgyörgyi színház fennállásának elmúlt hét évtizede alatt aligha volt bizonytalanabb év, mint a most záruló 2020-as, melynek utolsó estéjén az elmúlt évek egyik legfontosabb előadásának felvételét kínáljuk megtekintésre a közönségünknek. Molière A fösvény című komédiáját Bocsárdi László rendezésében mutatta be a Tamási Áron Színház társulata 2012 szilveszterén, utána pedig még évekig nagy sikerrel játszottuk az előadást nemcsak itthon, hanem más hazai és magyarországi színpadokon egyaránt.

0
0
0
s2smodern

Székelyföldért megmozgatjuk Európát! A Székely Nemzeti Tanács által indított, a nemzeti régiók védelmét szolgáló európai polgári kezdeményezés támogatására karácsonyra immár hat országban teljesült a területi kritérium is, hiszen Magyarország, Románia, Szlovákia, Horvátország és Litvánia után Svédországban is összegyűlt a minimális aláírási szám. Köszönet érte mindazoknak a szervezeteknek és magán személyeknek, akik valamilyen formában támogatták, népszerűsítették a kezdeményezést.

0
0
0
s2smodern

Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 15-21 óra között, tel.: 0787526102
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
www.arta.cityplex.ro

 

0
0
0
s2smodern

Cimborák Bábszínház – Betlehemes, 2004Idén is szeretettel meghívunk minden kedves családot, az ünnepre hangolódó kicsit és nagyot december 24-én, szentestén 17 órától, ezúttal az online térben (https://www.facebook.com/cimborakbabszinhaz/) vetített angyalváró előadásra.

0
0
0
s2smodern

M Studio: A hóember, aki találkozni akart a nappalMatei Vișniec A hóember, aki találkozni akart a nappal c. gyerekdarabja alapján készít rádiójátékot az M Studio. A rádiójáték bemutatójára a Marosvásárhelyi Rádióban kerül sor, a két ünnep között pedig további rádiókban is bejátsszák a darabot.

0
0
0
s2smodern

Újra megtekinthető 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé az Erdélyi Művészeti KözpontbanAz Erdélyi Művészeti Központ 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé című kiállítása megtekinthető: 2020. december 22. és január 15. között, keddtől péntekig 10-től 17 óráig és szombaton 10-től 18 óráig.

0
0
0
s2smodern

„Ez már feltámadás” – Szilágyi Enikő emlékestjeA Kolozsvári Magyar Főkonzulátus, a sepsiszentgyörgyi Magyar Kulturális Intézet és a Kincses Kolozsvár Egyesület szervezésében 2020. december 20-án, Aranyvasárnap 20.00 órától a konzulátus You Tube csatornáján, valamint az intézet @Balassisepsi Fb oldalán megtekinthető: „Ez már feltámadás” – Szilágyi Enikő emlékestje.

A video az oldalon látható linkre kattintva 2020. vasárnap 20-án, 20-22 óra között lesz látható, ezt követően jogvédelmi okok miatt törlésre kerül. Újabb vetítésre 2021. január 23-án a Magyar Kultúra Napján kerül sor.

0
0
0
s2smodern

Karácsonyi bazár Sepsiszentgyörgy központjábanKözel 50 kereskedő lesz jelen a Főtéren december 20-24-én.

Figyelembe véve a sepsiszentgyörgyi esetszámok csökkenését, valamint a lakosok és vásárosok részéről érkező kérelmeket, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kónya Ádám Művelődési Ház a Karácsonyi bazár megszervezése mellett döntöttek. 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.