Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tamási Áron Színház - Hullámzó vőlegényMi más lehetne a Tamási Áron Színház Tamási-évadának méltóbb szilveszteri előadása, mint a Hullámzó vőlegény, mely egy szilveszter estéjén történő különös leánykérés történetét, annak előzményeit és következményeit meséli el? Tamási Áron a művészet és megélhetés kérdéskörét próbálja körüljárni ebben a darabjában, melyet Albu István rendező irányításával állított színpadra a sepsiszentgyörgyi társulat. Szilveszter estéjén 18 órától, január 3-án pedig 19 órától látható az előadás a Tamási Áron Színház nagytermében.

0
0
0
s2sdefault
Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10-13 és 15-21 óra között, tel.: 0787526102.
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
0
0
0
s2sdefault

Sok hűhó semmiért a Tamási Áron SzínházbanSzerelem, intrika, politikai cselszövések és elmés szócsatározások teszik rendkívül mozgalmassá Shakespeare Sok hűhó semmiért című komédiáját, melyet szerdán, december 21-én este 7 órától mutat be a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata Kiliti Krisztián rendezésében. Az előadásban a drum&bass zene parti-hangulatában szólalnak meg Shakespeare időtlen sorai, ily módon különleges élményeket kínálva a közönség minden rétegének.

0
0
0
s2sdefault

André de Dienes élete és fényképei - könyvbemutató2022 december 21-én, szerdán, 19 órakor bemutatják Kincses Károly: Kézdivásárhelytől Hollywoodig. André de Dienes élete és fényképei című kötetét az Árkosi Kulturális Központban. A könyvet, a szerző betegség miatti távollétében Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ vezetője ismerteti, amelyet vetítettképes életútismertető követ, illetve újra megtekinthető lesz a már 2020-ban kiállított, Dienes Andor életét és munkásságát bemutató kiállítás is.

0
0
0
s2sdefault
Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10-13 és 15-21 óra között, tel.: 0787526102.
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
0
0
0
s2sdefault

Kalandozás a magyar iparművészet meghatározó alakítójának H. Müller Ilonának életművébenA Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy és az Árkosi Kulturális Központ, az MMA támogatásával egy rendkívüli kiállításra és műhelymunkára hívja az érdeklődőket 2022. december 17-én, 11-kor az Árkosi Kulturális Központba (Olt utca 6. szám). A tárlaton Müller Ilona iparművész hagyatékának reprezentatív darabjaival ismerkedhetnek meg a látogatók. 

0
0
0
s2sdefault

MAYBE 5 Proxy – csoportos kiállítás a a MAGMA Kortárs Művészeti KiállítótérbenMAYBE 5 Proxy címmel nyílik témaelemző csoportos kiállítás 2022. december 16-án, 19 órakor a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben.

0
0
0
s2sdefault

Segítő csoportok az Unitárius EgyháználA sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközségben szombatonként felnőtteknek tartanak segítő csoportokat.

2022. december 17-én két csoportban is lehet gyakorolni a tudatosságot!

0
0
0
s2sdefault

„Hőlégballon” a KamaraterembenKortárs zenei kordokumentumként határozták meg az alkotók a Hőlégballon című produkciót, mellyel Klárik Attila szövegíró, Márton Lóránt zeneszerző-énekes, valamint a dalokat hangszerelő Gáspár Álmos gitáros és zenésztársaik várják a közönséget december 18-án és 19-én, vasárnap és hétfőn este 7 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Kamaratermébe.

0
0
0
s2sdefault

Idén is változatos programsorozat várja a Karácsonyi vásárba látogatókatA karácsonyi készülődés, az ünnepvárás hagyománya szerves részét képezi Sepsiszentgyörgy kulturális életének. A Karácsonyi vásárra december 16-23. között kerül sor Sepsiszentgyörgy Főterén. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, valamint a Kónya Ádám Művelődési Ház közös szervezésében létrejövő esemény idén is színes vásári felhozatalt és az ünnephez méltó kulturális programsorozatot kínál a városlakóknak.

0
0
0
s2sdefault

Angyalváró mesék a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség imatermébenAngyalváró mesék 2022. december 14-én, 17 órától a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség imatermében.

Szeretnéd megérezni az ünnepet? Szeretnél készülni? Szeretnéd átélni a várakozás örömét? Megosztanád családoddal? Várod, hogy fényesebbek legyenek a napjaid? Itt egy alkalom, amikor a népmesékkel, a mesék bölcsességével és szépségével telten merítkezhetsz meg az ünnepekben.

0
0
0
s2sdefault

Avantgard es Szurrealaizmus K Adam gyujtemenyAvantgárd és Szürrealizmusa Kovács Ádám gyűjtemény címmel 2022. december 16-án, pénteken 18 órakor nyílik az Erdélyi Művészeti Központ évzáró tárlata. A jogot és közgazdaságtant tanult, informatikai céget vezető dr. Kovács Ádám négyszáznál is több műalkotásból álló gyűjteményéből válogatott reprezentatív művek révén a tágan értelmezett avantgárd és szürrealizmus különböző periódusai tárulnak elénk. A tárlatot az Erdélyi Művészeti Központot vezető dr. Bordás Beáta művészettörténész, a kiállítás kurátora valamint dr. Kovács Ádám nyitják meg.

0
0
0
s2sdefault

Móser Ádám tangóharmónika művészIdén utolsó alkalommal szervezi meg a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy az Üveghang Akadémiát. 2022. december 16-án, 18 órától Móser Ádám tangóharmónika művész lesz a meghívott. Az esemény helyszíne ezúttal is az Árkosi Kulturális Központ, amelyet egy születésnapi koncert követ a Szimplában 20 órától. December 18-án hat éves a Szimpla Sepsiszentgyörgy.

0
0
0
s2sdefault

Magasságok és mélységek2022 december közepén debütál a romániai mozikban a Magasságok és mélységek, a hajdani hegymászó Erőss Zsolt feleségének fikciós drámája.

2013 májusának végén egy ország figyeli aggódva a híreket, amikor a Mount Everest első magyar meghódítója, Erőss Zsolt a társával együtt eltűnik a Himalájában. Bár mindenki más még reménykedik, felesége, Sterczer Hilda élő adásában jelenti be, hogy felesleges az újabb mentőexpedíciók szervezése. A következő hetekben a média szisztematikusan próbálja megtörni a nő keménységét. Első egész estés filmjében Csoma Sándor, számos nemzetközi hírű kisfilm rendezője, a megtörtént eseményeket Erőss Zsolt felesége szemszögéből ábrázolja.

0
0
0
s2sdefault

sznt 2022 12 102022. november 22-én egy közleményben figyelmeztettük a schengeni övezet államainak külügyminisztereit arra a kettősségre, ahogyan Románia viszonyul nemzetközi kötelezettségvállalásaihoz. Három évtized tapasztalata íratta le velünk a fenti értékelést, összegezve az utóbbi harminc évben Románia által tett nemzetközi kötelezettségvállalásokat.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.