Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Közönségtalálkozó Doina Ioanid költővel - SepsiszentgyörgyA Román Kultúra Napja alkalmából könyvbemutatóra és portrébeszélgetésre kerül sor szerdán, 2020. január 15-én 18 órától a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban. Az est meghívottja Doina Ioanid költő, a rangos Observator Cultural kulturális hetilap szerkesztője, akinek nemrég jelent meg válogatott versgyűjteménye magyar fordításban, Ideje, hogy fülbevalót hordj és más poémák címmel, Lövétei Lázár László átültetésében, a marosvásárhelyi Lector Kiadónál. Az eseményen, a szerző és a fordító mellett, jelen lesz a kiadó képviseletében Gálfalvi Ágnes. Házigazda: Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója.

 

Doina Ioanid 1968-ban született Bukarestben. 1995-ben diplomázott a Bukaresti Egyetem bölcsészkarán, mesteri képzését pedig ugyanazon egyetem Idegen Nyelvek és Irodalmak Karán végezte el. Nemzedéktárs és korábbi generációkhoz sorolható költőkkel több, Mircea Cărtărescu gondozásában megjelent antológiában szerepel a ’90-es évek végén, önálló kötettel pedig 2000-ben lép színre. Eddig nyolc könyve jelent meg, közülük több díjazott, verseit többek között angol, bolgár, francia, holland, horvát, lengyel, német, szlovén és török nyelvre is lefordították, Cele mai mici proze című, 2017-es kötete pedig francia kiadásban is megjelent.

A kortárs román irodalom egyik legizgalmasabb, legtisztább hangú költője, aki „minden alkotásában a szerelemről és a halálról ír, az életút azon korszakairól, amikor ezek élesen különválnak, illetve amikor szervesen összefonódnak.” – állapítja meg a szerző műveiről Simona Sora irodalomkritikus.

A rendezvényt a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Lector Kiadó szervezi, partnerségben a Tein Teaházzal.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.