Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bővebben ...Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa idén tizedik alkalommal díjazta a kiváló tanulmányi eredményeket elért végzős diákokat.

Az egyenként 3 000 lejes ösztöndíjjal a Helyi Tanács arra szeretné biztatni a végzős évfolyam tanulóit, hogy továbbra is érdemes a tanulmányaikba időt és energiát fektetni.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Fekete Lovas Zsolt, sepsiszentgyörgyi színművész 2018. márciusában indította egyéni műsorát Perkucigó címmel, amelyet ez év decemberéig láthatott a nagyközönség. A színész a projekt céljául tűzte ki, hogy párbeszédet indítványozzon a nézők és az alkotócsapat között a cigányok sorsáról, és főként az egészségügyi rendszerben tapasztalt megkülönböztetettségéről.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A kovásznai Városi Művelődési Központ Pódium színjátszó csoportja december 29-én vasárnap 19 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében játssza a Szélhámosok című előadását, mely Nóti Károly három bohózata alapján készült, melyek címei: Körmenet, Majd a Jegenye és Vikend.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...December 31-én este Sepsiszentgyörgy Főterére hívjuk mindazokat, akik jókedvvel szeretnék búcsúztatni az óévet. A hangulatról 23 órától a Popas Band gondoskodik, akiket Románia egyik legismertebb cover-band zenekaraként tartanak számon. Romániai idő szerint pontban éjfélkor kerül sor az első, újévet köszöntő tűzijátékra. Ezt követően a Mobilmánia koncertezik, felcsendülnek az örökzöld P. Mobil, Tunyogi Rock Band és Piramis dalok is. Magyarországi idő szerinti éjfélkor szintén megünnepeljük az újév beköszöntét egy újabb tűzijátékkal, majd folytatódik a Mobilmánia koncert.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Sepsiszentgyörgy Főterén, a Karácsonyi vásár ideje alatt, december 20-án, pénteken és 21-én, szombaton este 17:30 és 21 óra között gyermekrajzokkal keltjük életre a Tamási Áron Színház homlokzatát.

A projektben több mint ezer gyermek, a város minden óvodájából és elemi iskolájából képviselteti magát, akiknek az önkormányzat személyesen juttatta el a színház homlokzatát ábrázoló rajzlapokat.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A Kós Károly tervezte épületegyüttesben felújítás kezdődik.

A felújítás alatt a múzeum a Lábas Ház (Szabadság tér) emeletén működik majd: kiállítások, könyvbemutatók, kamarazene-koncertek sorozatával tartják majd a kapcsolatot a nagyérdeművel és a Szent György Napokon is aktívak maradnak.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Pénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 15-21 óra között, tel.: 0787526102
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
www.arta.cityplex.ro

 

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Kánkán táncosnők, a bécsi keringő mesterei, tüzes spanyol dámák, muzsikus cigányok, a revük tollas csillogó nagyasszonyai, parasztlánykák és csikósok várják a sepsiszentgyörgyi operettkedvelőket a Tamási Áron Színház nagytermébe december 31-én 17 és 20 órától egy olyan színes gálaműsorra, amilyenben hosszú évek óta nem volt része a város közönségének Szilveszter estéjén. A budapesti Monarchia Operett Cintányéros cudar világ című produkcióját későbbi időpontokban nincs lehetőség műsorra tűzni, ezért a színház vezetősége felhívja az érdeklődők figyelmét a mielőbbi helyfoglalásra.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2019. december 20-án, pénteken 18 órakor kerül sor a Synopsis Válogatás az Erdélyi Művészeti Központ Egyesület és a Sapientia Alapítvány gyűjteményeiből kiállításának megnyitójára. Helyszín az Erdélyi Művészeti Központ földszinti és III. emeleti kiállítótermei.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A keresztény vallások legszebb ünnepe, a karácsony közeledtével Sepsiszentgyörgy méltó felkészülést tart, az adventi gyetyagyújtástól kezdve, az ünnepi hangversenyen keresztül, a Karácsonyi vásár és annak kulturális programjai mellett egy csodálatos karácsonyváró koncertet is kínál.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2019. december 17-én, kedden 17 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében kerül sor Jánó Mihály művészettörténész A székelyderzsi unitárius templom című könyvének bemutatójára.

Házigazda Csáki Árpád történész.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A romániai történelmi fordulat harmincadik évfordulójára jelent meg B. Kovács András 1989, te csillag! Interjúk, riportok, visszaemlékezések (ARTprinter Kiadó, Sepsiszentgyörgy, 2019) című válogatása, amelyben a rendszerváltó események háromszéki és nem csak háromszéki koronatanúi vallanak ezekről, ahogyan azon melegében megélték három évtizede. A könyvet a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében mutatják be 2019. december 18-án, szerdán 18 órától. A rendezvényt, a kötet kiadója részéről, Kopacz Attila vezeti fel.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Pénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 15-21 óra között, tel.: 0787526102
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
www.arta.cityplex.ro

 

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Napkapu - ültessünk erdőt gyermekeinkkel

2019. december 17-én, kedden 19 órai kezdettel jótékonysági estre kerül sor a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban. Radnóti Miklós megzenésített verseit Tulit Éva és Szilágyi Zsolt Herbert előadásában hallhatják.

A jótékonysági est bevételét a Napkapu-projekt keretén belül csemetevásárlásra fordítják a szervezők.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2019. december 13 – 14. | Helyszín: Székely Mikó Kollégium, Konferenciaterem

Mézeskalács, forralt bor, kézművesek portékái és kulturális programok várják immár 11. alkalommal megrendezett hagyományteremtő karácsonyi vásáron.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.