Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bővebben ...2015. december 31. / Főtér
Rendhagyó utcai szilveszter Zanzibár és sZempöl koncertekkel és dj ráhangolóval

Az év utolsó napján, este 10 órától nagyszínpaddá válik Sepsiszentgyörgy új főtére: teljes ünnepi díszében ad otthont az idei szilveszteri utcabálnak! Az újévet köszöntő mulatságon a Zanzibár és a sZempöl zenekarok lépnek fel, Slim Rocka és Traila lemezlovasokkal melegíthet be a közönség. A téren lehet majd kapni forralt bort és forró teát és éjfél után öt perccel lampioneregetésre is sor kerül.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...215. december 28., 29. / Bod Péter Megyei Könyvtár

Székhely hiányában, a Bod Péter Megyei Könyvtár fogadta be az Osonó két előadását. A Gábor Áron teremben december 28-án, hétfőn 18 órakor lesz látható az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című, többszörösen díjazott előadás. December 29-én, kedden 18 órakor az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című,  a román és magyar fiatalok tapasztalatait feldolgozó produkcióra kerül sor, amelyet legutóbb a budapesti Katona József Színházban játszott nagy sikerrel a társulat.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 31. / Tamási Áron Színház

A színház az ünnep, a reflexiók, a találkozások és a közösség tere. A színház azáltal, hogy egy teremtett világot mutat fel, képes eltörölni a társadalmi konvenciókat, és képes lehetőséget teremteni a gondolatok megszületésére. Mindemellett felszabadít, megnevettet és megtisztít. És időszakonként, évente legalább egy alkalommal mindannyiunknak szüksége van a megtisztulásra, a szétszálazhatatlan gondolataink rendszerezésére, és arra, hogy kiszabaduljunk kötöttségeink alól.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 31. / Főtér
Elköszönni a régitől, és örülni az újnak

Méltó folytatása az óévbúcsúztató és újévköszöntő utcabál annak a sorozatnak, mellyel Sepsiszentgyörgy új főterének elkészültét ünnepeli. A sikeres Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít eseménysorozat, a meghitt adventi és karácsonyi vásár hangulata után, a közösséget szólítja meg az este 10 órától kezdődő főtéri szilveszteri mulatsága is, melyen a Zanzibár és a sZempöl zenekarok lépnek fel.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 27., 28., 29.,

A Háromszék Táncegyüttes idén is több programmal várja közönségét karácsony és szilveszter között. 2015. december 27-én, vasárnap és 28-án, hétfőn az Erdély-menyegző című előadást lehet megtekinteni 19 órától a Háromszék Táncstúdióban. December 29-én, hétfőn 18 órától pedig Az én mesém című előadással várják a kicsiket és nagyokat ugyanott.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 23. / Főtér

Sepsiszentgyörgy új Főtere az ősz folyamán megtelt élettel, kulturális programokat fogadott be, bebizonyítva, hogy igazi közösségi helyszíne tud lenni a városnak.
2015. december 23-án, szerdán, 19 órától újból megszólal a klasszikus zene a főtéren.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 24. / Új Stúdió

A Cimborák Bábszínház szeretettel meghív minden kedves családot, az ünnepre hangolodó kicsit és nagyot, 2015. december 24-én, szentestén, 17 órától, a Tamási Áron Színház Új Stúdió termében, az immár tizenegyedik éve hagyományossá vált angyalváró előadásukra. „Az Ég ím akkor ölelkezett a Földdel...” című betlehemes játék megtekintését, az alkotók minden 3 év fölötti nézőnek szeretettel ajánlják.
Az eseményre a  belépés díjtalan.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 18 – 24.

Nagyvárosok ünnepi hangulatát hozza Sepsiszentgyörgyre az újonnan megnyitott Szabadság téren berendezett karácsonyi vásár, ahol kézművesek, iparművészek és helyi termelők portékáiból lehet angyalfiát vásárolni. A míves ajándékok mellett az ünnepi asztalra járó finomságokat is be lehet szerezni a kirakódáson. A vásár december 18-án, délután 13 órakor nyit, valamint naponta 11 és 20 óra között tart nyitva, kivételt képez december 24-e, amikor a program 14 óráig tart. Közel 70 népművész, kézműves és termelő kapott helyet a nagy hagyománnyal rendelkező téli eseményen.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 21. / Krisztus Király római katolikus templom

Különleges adventi és karácsonyi koncertprogramra hívják az érdeklődőket 2015. december 21-én 19 órától a Krisztus Király római katolikus templomba, amelyen elhangzanak egyházi dallamok, népdalok, magyarországi szerzők kompozíciói, valamint énekelt versek. Az esten jelen lesz Szalóki Ágnes Artisjus és Fonogram díjas énekesnő, Eperjes Károly Kossuth és Jászai Mari díjas színművész, valamint Szamosi Szabolcs, a pécsi Bazilika orgonaművésze. Az énekes-orgonás estre a belépés díjtalan, a helyek száma korlátozott.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 16.

A Tamási Áron Színház minden nap zenétől-tánctól zajos: zajlanak a szilveszteri produkció, az Úrhatnám polgár próbái. A színészekre és a mára átírt Moliére szöveg és Sardar Tagirovsky divatbemutatóval, zenekarral, élő zenével és barokk-sci-fi jelmezekkel tarkított rendezése minden korosztálynak szórakozást és gondolkodást ígér. Moliére jelentősége minden korban arra épül, hogy hangot talál a közönséggel, hogy egy nagy közös játékra invitál minket.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 15. / Osonó közlemény

Lány- és fiúszerepre, illetve technikusi feladatok ellátására vár jelentkezőket az Osonó új önkéntes-programja. A társulat 15 év fölötti fiatalok jelentkezését várja a következő fél évben sorra kerülő belföldi és nemzetközi színházi projektekhez. Egyik esetben sem szükséges előzetes tapasztalat.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 14. / Közlemény

A Párizsi Klímacsúcs COP 2021 tárgyalások befejezése alkalmából, december 11-én került sor civil szervezetek díjazására, amelyek anyagi támogatást kaptak elsősorban fiatalok oktatására és környezeti nevelésre. Az eseményre a bukaresti francia nagykövetségen került sor. A résztvevőket François Saint-Paul nagykövet, Medeea Marinescu színművésznő a Paris Climat 2015 nagykövete és Andrei Muraru, Klaus Johannis személyi tanácsadója, üdvözölte.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 12–13. / Székely Mikó Kollégium alagsori konferenciaterme

Adventi hangulat, mézeskalács, forralt bor és kézművesek portékái várják a látogatókat a hagyományteremtő karácsonyi kézműves vásárban a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium alagsori konferenciatermében december 12–13-án az Erdélyi Művészet és Örökség Egyesület szervezésében.

Nyitvatartás 10–18 óráig, a belépés díjtalan. Vásárnyitás december 12-én 10.30-kor. Demeter Éva játszóháza 11–18 óráig, a papírszínházi előadás 11 és 16 órakor tekinthető meg mindkét napon. December 13-án 16 órakor István Ildikó és a Folker együttes muzsikál.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 10–13. / Sepsiszentgyörgy
Hely és identitás – Régi formák újraértelmezése – Társadalmi helyzetelemzés

A harmadik pulzArt fesztivál a Hagyományok éve jegyében zajlik. A tradíció fogalma több módon értelmezhető: ezt számos rendezvény, művészi megnyilvánulás is alátámasztja. A december 10-13. között Sepsiszentgyörgyön zajló összművészeti fesztivál meghívottjai, mintha csak összebeszéltek volna, hasonló kérdéseket járnak körül, hasonló felvetésekre keresik a választ.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 9. / Székelyföldi Vadászati Kiálllítás
 
Székely Árpád: Bucsecs (Erdély délkeleti bástyája) című könyvének vetítéssel és élménybeszámolóval egybekötött bemutatójára kerül sor 2015. december 9-én, szerdán 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Székelyföldi Vadászati Kiálllítás előadótermében, a Bene-házban (Gr. Mikó I. u. 11.). A kiadványt Bereczki Barna túravezető méltatja.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 11 – 13. / Tein teaház és kávézó, Bod Péter Megyei Könyvtár

Rangos írók, költők tisztelnek meg jelenlétükkel a pulzArt kortárs összművészeti fesztivál harmadik kiadásán is, könyvtárunk társszervezésében. Mindannyian először lépnek színre, egyéni író-olvasó találkozón, városunk közönsége előtt. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a közönségtalálkozókra, amelyekről és meghívottainkról a lényeges információkat alább találják, a rendezvények időrendjében.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 13. / Erdélyi Művészeti Központ

A pulzArt3 program keretében a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban (Olt utca 2. szám, lll. emelet) 2015. december 13-án, vasárnap 17 órakor kerül sor Jovián György, szilágysomlyói születésű (1951) Budapesten élő festőművész kiállításának megnyitójára.

A kiállítást Gulyás Gábor művészettörténész, a szentendrei Ferenczy Múzeum igazgatója nyitja meg. A kiállítást rendezte és a katalógust szerkesztette Vécsi Nagy Zoltán, művészettörténész az Erdélyi Művészeti Központ vezetője.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 10.

A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér tisztelettel meghívja Önt SZIRA Henrietta és SZÍJ Kamilla MANIANIMAE // Testet öltött mániák című kiállításának megnyitójára 2015. december 10-én, 18 órakor.

Megnyitóbeszédet mond Kopeczky Róna művészettörténész, kurátor.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 8. / Osonó közlemény

Erdélyben, Magyarországon és Kárpátalján turnézott az Osonó Színházműhely a Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című és az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című produkciókkal. November 16. és december 3. között kilenc városban, összesen 33 alkalommal kerültek bemutatásra az előadások, amelyeket minden esetben közönségtalálkozó követett.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2015. december 7. / Közlemény

A Háromszéki Közösségi Alapítvány holnap, kedden 11-17 óra között a központi parkban gyűjtést szervez az igazságtalanul meghurcolt kézdivásárhelyi Beke István perköltségeinek fedezése és hazahozatalának érdekében. Felhívással fordulunk a közösségünk tagjaihoz, hogy anyagi hozzájárulásukkal fejezzék ki szolidaritásukat a kézdivásárhelyiekkel, akik az igazságért küzdenek.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.