Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Cimborák Bábszínház – Betlehemes, 2004Idén is szeretettel meghívunk minden kedves családot, az ünnepre hangolódó kicsit és nagyot december 24-én, szentestén 17 órától, ezúttal az online térben (https://www.facebook.com/cimborakbabszinhaz/) vetített angyalváró előadásra.

Ez alkalommal a 2004-ben készített Betlehem (r. Nagy Kopeczky Kálmán) című előadás felvételét láthatja a néző, amely közel 9 évig minden adventi időszakban a bábszínház műsorán szerepelt. A sokéves múltra visszatekintő angyaljátékot számos szereposztásban láthatta a sepsiszentgyörgyi közönség. A 2005-ben készített felvételen szereplő színészek: Nagy Lázár József, Nagy K. Kálmán, Részegh Mária és Soós Emőke. A bábokat, díszletet és jelmezeket Simó Enikő álmodta a színpadra, zenéjét Filip Ignác szerezte, az előadás dramaturgja Nagy Lázár Kincső, rendezője pedig Nagy Kopeczky Kálmán voltak.

Az előadás szinopszisa:
Ahogy a nappalok egyre rövidebbek lesznek, a sötétség egyre sűrűbb és hosszabb, úgy érezzük, valamiről mindig lekésünk, nem marad időnk kihasználni azt a kevés fényt, amit a téli napok nyújtanak számunkra. És már nagyon várjuk azt a pillanatot, amikor megállhatunk egy percre, amikor jön valaki és elűzi a sötétséget. Akinek várjuk megérkezését évről-évre, karácsonyról- karácsonyra.

Karácsony várakozó csendje, öröme, szent hagyománya az igazat hozza vissza és mutatja föl. Az örök szépséget, ami csak gyermekségünk világában található meg. Újra és újra oda kell visszamennünk, abban a fényben megmerítkeznünk, szeretnünk és adnunk. Csak a szeretetben születhet újjá az életünk, az őrlő napok és órák helyébe lépő végtelen türelemben.

Az előadás különböző népi, illetve egyházi betlehemes játékok, karácsonyi dalok, valamint különböző irodalmi alkotások alapján írt önálló történet. Jézus születésének misztériumát követi végig úgy, hogy egy egységes képet nyújtson erről a csodáról.” (N. Lázár Kincső)

Áldott karácsonyi ünnepet és békés, boldog új esztendőt kívánunk!

(A Cimborák Bábszínház sajtóközleménye)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.