Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Rendhagyó Kassák-est Sepsiszentgyörgyön2021. szeptember 29-én szerdán 19:30 órától a sepsiszentgyörgyi Andrei Muresanu Színházban, Kassák címmel vers-zene koncertre kerül sor, melynek keretén belül négy zenész és egy színművész – Harcsa Veronika, Keszég László, Márkos Albert, Benkő Róbert, Pándi Balázs – Kassák Lajos válogatott verseit mutatják be rendhagyó módon.

Zenéjük hűen követi a szabad versről ismert költő műveinek attitűdjét. A megzenésítések között találunk melodikus, dalszerűen szerkesztett struktúrákat, a verseket követő szabad improvizációkat és konceptuális, avant-garde dalokat. A projekt különlegessége, hogy Keszég László színművész mellett minden zenész is szólaltat meg verset, ezzel a személyesség, a versek megélése kerül a középpontba.

Harcsa Veronika nem először zenésít meg verseket, 2011-es Lámpafény című albumán is szerepelt egy Kassák-feldolgozás, és a projekt ötletgazdájaként a versek zömét ő válogatta. Márkos Albert színházi és filmes zeneszerzőként is ismert, az esten számos megzenésítés hozzá fűződik. Pándi Balázs és Benkő Róbert a magyar free jazz meghatározó alakjai. A zenekar összeállítása eklektikus, az általuk megszólaltatott zene illik Kassák feszültséggel teli, ellentmondásos személyiségéhez és a versek sokszínűségéhez, a bennük rejlő érzelmességhez és keménységhez.

Harcsa Veronika - ének | Keszég László - próza | Márkos Albert - cselló | Benkő Róbert - nagybőgő | Pándi Balázs - dob

A koncert szervezője a Kónya Ádám Művelődési Ház, a helyek száma korlátozott, belépőjegyek megvásárolhatóak elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában és a koncert előtt a helyszínen, a teljes árú jegy 20 lej, kedvezményes jegy 10 lej.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.