Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

gang rehab2016. augusztus 30. | Közlemény

Módosult a Gang Rehab pályázati naptára. Pályázni 2016. szeptember 5-én éjfélig lehet, pályaműveket, valamint a megvalósult munká(ka)t elektronikus úton kell elküldeni a címre. A pályázatok elfogadásáról visszajelzést küldenek. A pályázati e-mail tárgya: Gang Rehab 2016 Sepsiszentgyörgy pályázat. Eredményhirdetés 2016. szeptember 7-jén lesz, a pályaművek kivitelezését pedig 2016. szeptember 15–25. között kell elvégezni. A nyertes művészek fejenként 1000 lejes honoráriumban részesülnek. A gangok bemutatását és alaprajzait, a teljes pályázati kiírást megtalálják a www.kultur.ro oldalakon.

Újabb izgalmas városszépítő, képzőművészeti projektnek ad otthont Sepsiszentgyörgy. A Gang Rehab az évek óta elhanyagolt, senki földjének tartott gangokat, vagyis a tömbházak közötti átjárókat hivatott felújítani, sajátos arculatot adva a vizuális művészet segítségével. Három gang kreatív felújítására, rehabilitálására ír ki pályázatot a Kónya Ádám Művelődési Ház a 4. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál keretében. A projekt partnerei a Romániai Építész Kamara és a Tone Troopers Egyesület. A projekt a Román Nemzeti Alap társfinanszírozásában jön létre. A kezdeményezők célja, hosszútávon javítani a gangot használó lakók közérzetét, biztonságosabbá és kellemesebbé tenni az átjárást a köztérből a magántérbe. Egy átjárót a Mihai Viteazul téren rehabilitálnak, kettőt az Állomás-negyedben.

A pályázatra kivitelezési tapasztalattal rendelkező alkotók (képzőművészek, iparművészek, grafikusok, építészek, tájépítészek, graffitisek, street art művészek stb.) vagy kétfős alkotói csoportok jelentkezését várják. A pályázónak figyelembe kell venni, hogy a pályamunka kivitelezésére 10 nap áll rendelkezésére és a kivitelezés költségkerete 1500 lej. A művészeti munkálatok elkezdése előtt a rehabilitáció tárgyát képező három gang javítási munkálatait a szervezők elvégzik egy építészeti terv alapján. Ennek eredményeképpen, az átjárók apróbb hibáit kijavítják, kitisztítják és lefestik, valamint világítótesteket és egy hirdetőtáblát szerelnek fel.

A beérkező pályázatokat öttagú szakmai zsűri értékeli, többek között azt is pontozzák, hogy az elképzelés mennyire illeszkedik az adott környezethez,  felülethez, rehabilitáció témájához. Fontos a művészeti érték, a koncepció, igényes vizuális élmény, újszerűség, kreativitás, de a megvalósíthatóság is és hogy milyen a kivitelezésnek a várható színvonala. Figyelembe veszik a pályázó referenciamunkáját is. A zsűri tagjai Kispál Evelin-Ágnes, a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér társalapítója, vezetője, Wegroszta László, építész, a Romániai Építész Kamara küldöttje, Rátz Attila, képzőművész, a Tone Troopers Egyesület küldöttje, Farkas Réka, a Háromszék napilap újságírója, Szabó Lehel vizuális művész.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.