Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Telep 3 A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Gyárfás Jenő Képtárának előterében 2009. október 15-én megnyílt a Telep 3 diák alkotótábor Kapcsolatok című kiállítása.

A tárlat 2009. október 30-ig látogatható.

A Telep alkotótáborok Ütő Gusztáv, Daczó Enikő és Kolumbán Hanna indította 2006-ban Setétpatakon, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a Plugor Sándor Művészeti Líceum együttműködésével. 2008-tól a Plugor Sándor Művészeti Líceum és Péter Alpár szervezték a további táborokat.

A második Telep táborra 2008-ban Sepsibesenyőn, a harmadik táborra pedig az idén Málnásfürdőn került sor.

A Telep alkotótáborok a székelyföldi művészeti líceumok diákjainak voltak szervezve, elősegítve az itt tanuló tehetséges diákok közös alkotását, tapasztalatcseréjét.

Az eddigi táborokban olyan művészek oktattak vagy tartottak előadásokat, mint: Éltes Barna, Madaras Péter, Péter Alpár, Ütő Gusztáv, Vargha Mihály, Tüzes István restaurátor valamint Bálinth Ágnes, Sántha Imre Géza és Várallyay Réka művészettörténészek.

fotó: Toró Attila

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.