Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Október 13. 19.00 órától

zEtnaAz Őszi Közművelődési Napok keretén belül Sepsiszentgyörgyön
október 13-án (kedd) 19.00 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében és Kézdivásárhelyen október 13-án, 14.00 órától a Bod Péter Tanítóképzőben a vajdasági zEtna kortárs magyar folyóirat és kiadó mutatkozik be.

A zEtna – magazin a vulkánalatt (www.zetna.org) 1999. november 2-án kelt életre. Neve a székhelyül szolgáló város, Zenta (többségében magyar kisebbség lakta város a szerbiai Észak-Vajdaságban) nevének anagrammája, alcímében pedig M. Lowrey regényére utal. A kiadót, magazint, portált, „digitális vulkánt” 2001 februárjától írókat és irodalompártolókat tömörítő önálló non-profit egyesület működteti. Céljául kortárs irodalmi értékek létrehozását és népszerűsítését tűzte ki a társművészetek bevonásával, rendszeres és időszakos, hagyományos és elektronikus kiadói tevékenység folytatásával, közönségtalálkozók, szakmai és ismeretterjesztő rendezvények szervezésével, a különféle földrajzi régiók illetve különböző nyelvterületek alkotói közötti kapcsolatok fejlesztésével.

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.