Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

sztt logo2014. május 13.

Folyamatban az Ady Endre ösztöndíjak biztosítása tehetséges gyermekek és fiatalok számára Kovászna és Hargita megyében. Az egyenként 100.000 ft-os ösztöndíjat a budapesti Emberi Erőforrás Minisztérium biztosítja, az 5.8 millió Ft. értékű alap kezelésével a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanácsot bízta meg. Az első ösztöndíjat már kézhez is kapta a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium tehetséges diákja, a további 57 ösztöndíj kifizetése folyamatban van. A támogatottak névsora a www.tehetsegpont.ro honlapon megtekinthető.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács által meghirdetett Székelyföldi Kincskereső tehetségkutató program első pályázati kiírására hét pályázat érkezett a tanács irodájába. A sorozat második programjára, a Gábor Áron 200 -ra leadott irodalmi pályázatok határideje: május 16. A pályázati kiírással kapcsolatos részletek a www.tehetsegpont.ro honlapon.

Az SzTT iskolaigazgatóknak, intézményvezetőknek tehetségkoordinátori képzést szervez május 30-31. között. A képzés biztosítja az intézményen belüli szervezett tehetséggondozás kialakításának alapismereteit valamint szervezési készségekben minősítést ad a résztvevők számára. Ez alapkövetelményt jelent egy intézmény, szervezet tehetségponttá való akkreditálásában. A képzést kiváló magyarországi szakemberek tartják, iratkozási határidő: május 28.
(közlemény: Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.