Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Kult fovaros logo2013. március 21-e és 23-a között Kulturális Nyílt Napokkal indul a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Főváros rendezvénysorozata. Mint ismeretes, Otthon a kultúrában jelszó alatt, 2013–2016 között négy tematikus év fogja össze a Sepsiszentgyörgy, Székelyföld Kulturális Fővárosa kezdeményezést. Idén a sepsiszentgyörgyi kulturális rendezvények jó része az olvasás és a zene jegyében zajlik.

Az indítórendezvény célja közelebb hozni a közönséget a kulturális intézményekhez azáltal, hogy e három nap erejéig bárki beléphet a kulisszák mögé, megtudhatja, hogyan zajlik a mindennapi élet ezekben az intézményekben, beszélgethet intézményvezetőkkel, kulturális szervezőkkel vagy teázhat kedvenc színészeivel, de betekintést nyerhet a bábjáték világába is. A nyitórendezvény célja, túlmenően a kulturális intézmények megnyitásán, megteremteni a lehetőséget a közvetlen találkozásra az egyéni alkotókkal, művészekkel, művészeti csoportosulásokkal. A három nap alatt koncertek, nyílt próbák, műhelymunkák, fotókiállítások, könyvvásár, gyerekfoglalkozások, rendhagyó versóra, teázás színészekkel, cserebere, bulik várják az érdeklődőket, majd utolsó este az Erzsébet parkból lampionokat eresztenek a magasba.

A nyílt nap hasonlít a Múzeumok éjszakája rendezvényhez, amely a létező (esetleg állandó) programok mellé hozzáférhető, színes, rövid, érdekes és sok esetben nem konvencionális kisrendezvényeket rendel, ezáltal szélesebb közönséget szólítva meg.

Logóvadászat

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosának szervezői logóvadászatot indítanak, a verseny során ki kell gyűjteni a rendezvénysorozat logójának négy elemét, amellyel a Kulturális Főváros pólóját lehet megnyerni vagy ingyenes részvételt a belépőjegyes programokra!

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa négy tematikus évet foglal magába, a Hang és szó éve (2013 - zöld), a Játék éve (2014 – narancssárga), a Hagyomány éve (2015 - piros) és a Kép éve (2016 - lila).

A nyitórendezvényen, a Kulturális Nyílt Napokon minden helyszín, a programok tematikájának megfelelően kapott egy színt. A négy színt és ikont úgy lehet kigyűjteni, hogy négy különböző helyszínre kell ellátogatni a három nap alatt. A játékot még izgalmasabbá teszi, hogy joker helyszíneket is kialakítottak a szervezők, ahol a négy szín bármelyike beszerezhető!

Joker-helyszín a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Kónya Ádám Művelődési Ház, Magyarország Kulturális Központja, a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér, a Tamási Áron Színház. Zöld kártyát lehet gyűjteni a Di Stefano bárban, a Godó Caféban, a Huhuu Alkotóházban, a Korzó Irish Pubban, Kovászna Megye Művelődési Központjában, a Tein Teaházban, az Unitárius templomban. Narancssárga kártyát lehet gyűjteni az Andrei Mureșanu Színházban, a Cimborák Bábszínházban, és az M Studio Mozgásszínházban (ez utóbbi két intézmény helyszíne az Új Stúdió). Piros kártya gyűjthető a Háromszék Táncegyüttesnél (Új Stúdió), a Keleti Kárpátok Múzeumában, a Míves Házban, a Park vendéglőben és a Székely Nemzeti Múzeumban. A lila kártyát a Bertis Pubban, a Lábas Házban, a Szent György Pincében és a Tribel vendéglőben lehet beszerezni.

A buli-helyszíneken, így a Di Stefano Bárban, a Godó Caféban és a Huhuu Alkotóházban a matricákat a kezdéstől számított első két órában lehet csak átvenni! Ha összegyűlt a szükséges négy kártya, a Városimázs Irodában lehet átvenni az ingyenes belépőt a bulira szombaton 20 óráig. A pólókat át lehet venni március 24–29. között, hétköznap 9 órától 17 óráig a Városimázs Irodában.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.