Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

KovacsCsaba eloadas BPMK 201612072016. december 7. | Helyszín: Bod Péter Könyvtár

Újabb érdekfeszítő, konkrét tárgyán kívül több kapcsolódó ismeretet nyújtó témájú előadással jelentkezik a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Háromszéki TÉT-estek (Tudás – Élmény – Tapasztalat) című előadássorozata, amely különböző tudományágak, szakmai területek érdekességeit, eredményeit, ezeknek a mindennapokban tetten érhető következményeit, hatásait hozza közönségközelbe, közérthető módon.


2016. december 7-én, szerdán 18 órától a könyvtár Gábor Áron termében Kovács Csaba magyarországi építész, belsőépítész, egyetemi tanár tart vetített képes előadást Hagyomány és megújulás kettőse az alkotó építészetben címmel.

Ismernünk kell és meg kell becsülnünk a múltban gyökerező értékeinket, ugyanakkor a mai kor gondolkozásával, a jelenkori technikai lehetőségekkel kell építeni a kortárs ember számára; ha a két dolgot sikerül egyensúlyba hozni, ez erősebb, tartósabb, magasabb minőségű értéket eredményez, mint a két tényező külön-külön. Erre az elvre épül az előadás, amelynek vezérgondolatát meghívottunk elsősorban a 2015-ben felújításáért a szakma és a média díját is elnyerő Galya-kilátó és menedékház példája kapcsán járja körül.

Az előadóról:

Kovács Csaba Jászberényben született, Budapesten végezte egyetemi tanulmányait az 1980-as évek közepén, a Műegyetem Építészmérnöki Karán és – néhány év tervezői gyakorlat után – a Magyar Iparművészeti Főiskola belsőépítész és bútortervező szakán. Utóbb hollandiai továbbképzésen mélyítette el szakmai ismereteit.

Reitter Ferenc-díjas és Pro Architectura-díjas építész, belsőépítész, a Nartarchitects alapítója, vezető tervezője. A Moholy Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézetének tanára, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnökségi tagja, a Magyar Építész Kamara Tagja.

Tervezőirodájának honlapján így fogalmaz munkájáról: „… színvonalas kortárs építészeti projekteket szeretnék létrehozni, melyekben sokféle érték képes integrálódni: tradícióink és jövőképeink, vágyaink és realitásaink, tudásunk és ízlésünk, építészeti tapasztalataink és kreativitásunk”.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.