Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

reNovatio - a Székely Nemzeti Múzeum kiállítása a Lábas HázbanA Székely Nemzeti Múzeum 2020. augusztus 12-én, 18 órakor nyitja meg első kiállítását ideiglenes kiállítóhelyén, a Lábas Ház emeleti termeiben.

A reNovatio című kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban zajló háttérmunkákba, illetve a küszöbön álló épületfelújítást megelőző hároméves „költözés” mindennapjaiba avatja be a látogatót. Ahogy a múzeumban zajló tevékenységek egészének, úgy a költözésnek is az intézmény félmilliós nagyságrendű műtárgya áll a középpontjában: mostani kiállításunk alapját is Székelyföld tárgyi öröksége képezi. Ez alkalommal azonban a műtárgyak nem a megszokott környezetükben kerülnek közönségünk elé. A kiállítóterekben megelevenedő jelenetek a költözés előtti és utáni raktározási, restaurálási és szállítási körülményekbe, a múzeumi tárgyak mindenkori titkos életébe engednek betekintést.

Beszédet mond:
Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója
Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke
Pozsony Ferenc egyetemi tanár, az MTA külső tagja
Kinda István néprajzkutató, a Székely Nemzeti Múzeum muzeológusa

A kiállítás kurátorai: Both Noémi Zsuzsanna és Kinda István

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.