Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

M Studio: A hóember, aki találkozni akart a nappalMatei Vișniec A hóember, aki találkozni akart a nappal c. gyerekdarabja alapján készít rádiójátékot az M Studio. A rádiójáték bemutatójára a Marosvásárhelyi Rádióban kerül sor, a két ünnep között pedig további rádiókban is bejátsszák a darabot.

Rendhagyó ünnepi programmal készül az M Studio. A társulat történetében első alkalommal készülnek rádiójátékkal, amelyet december 24-én (csütörtök), 14:10-től mutatnak be a Marosvásárhelyi Rádió Kultúrpresszó műsorában, valamint 27-én (vasárnap), 12:10-től a Gyermekműsorban is bejátsszásra kerül.

A darab az ünnepek alatt további városok rádióműsoraiban is hallgatható lesz: a Sepsi Rádióban (Sepsiszentgyörgy), a Paprika Rádióban (Kolozsvár), a Profi Rádióban (Kézdivásárhely), a Star Rádióban (Székelyudvarhely) valamint a Fun FM-en (Csíkszereda, Gyergyószentmiklós).

A rádiójáték Matei Vișniec A hóember, aki találkozni akart a nappal c. gyerekdarabja alapján készül. „Mi felnőttek mind tudjuk, hogy az idő múlását nem lehet megállítani. Történetünk hóembere viszont akkor ébred rá erre a visszafordíthatatlan tényre, amikor a tavasz közeleg. Elindul hát, hogy a Nappal találkozzon és segítségét kérje ebben a fura helyzetben. Útja során azonban azt is megtanulja, hogy ha szeretettel tölti ki ezt az időt, az elmúlás már nem is tűnik ijesztőnek. Matei Vișniec gyerekekhez szóló darabja, kicsit róla is szól: arról az emberről, aki önzetlen odaadással éli az életét. A Hóember is lassanként odaadja magát barátainak, ami melegséggel tölti el, miközben a Nappal beszélgetve lassan elolvad. A fénnyel egyesülve várja, hogy a következő havazással újjászülethessen majd” – emeli ki Zakariás Zalán, a rádiójáték rendezője.

Szereposztás: Szekrényes László (Hóember), Veres Nagy Attila (Holló, Farkas), Nagy Eszter (Fecske, Mókus), Deák Zoltán (Nyúl), Balázs Judith (Mormota), Erdei Gábor (Hód), Polgár Emília (Nap). Sound design Boca Hunor-Lehel.

A rádiójáték létrejöttét Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala valamint a Bethlen Gábor Alap támogatta.

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.