Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tehetségsegítő szakmai tábort szervezett az Osonó SzínházműhelyA Regisztrált Tehetségpont és Európai Tehetségpont minősítéssel rendelkező Osonó Színházműhely, a Kulturális Innovációs Minisztérium Nemzeti Tehetség Programja támogatásával, 2022. november 6-10. között a sepsikőröspataki Virág Csárda Panzióban színházi nevelést és életmód gyakorlatokat ötvöző személyiségfejlesztő tábort tartott.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a sepsiszentgyörgyi Sepsi Adrenalin Sportegyesület partnerségével létrehozott szaktábor célja az volt, hogy magyarországi és határon túli fiatalok számára biztosítson minőségi nemformális képzést. A projekt az elmúlt időszakot meghatározó, a fizikai és szellemi egészséget egyaránt befolyásoló tényezőkre is reflektál, mivel az elmúlt években előtérbe került az egészségtudatosság, így a műhelygyakorlatok során megerősítésre kerültek a fizikai és mentális egyensúly fenntartásával kapcsolatos kompetenciák.

A magyarországi, vajdasági és erdélyi résztvevő fiatalok számára Fazakas Misi és Mucha Oszkár szakemberek tartottak műhelyfoglalkozásokat és tevékenységeket, amelyek nem csak egy tehetségterületre koncentráltak, hanem olyan inter- és intraperszonális kompetenciákat fejlesztettek, amelyek hozzájárultak, hogy a résztvevőkben rejlő tehetség megerősödjön és kibontakozzon. A fiatalok olyan foglalkozásokon vehettek részt, amelyek során a készségeik, képességeik, tehetségük, affinitásuk megmutatkozhatott és elsajátíthatták a gyakorlatok praktikus alkalmazását a hétköznapokban, hogy képesek legyenek felismerni, fejleszteni és alkalmazni tehetségüket és kompetenciáikat a hétköznapi életben.

Az Osonó Színházműhely már több tehetségsegítő programot hozott létre azzal a céllal, hogy a non-formális oktatási módszerek által helyzetet teremtsen a résztvevő fiatalok számára, hogy személyiségük fejlődjön, kibontakozzon és minél megfelelőbb válaszokat találjanak a jelenkor kihívásaira. A táborban a magyarországi és vajdasági fiatalok mellett a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai is részt vettek.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.