Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

André de Dienes élete és fényképei - könyvbemutató2022 december 21-én, szerdán, 19 órakor bemutatják Kincses Károly: Kézdivásárhelytől Hollywoodig. André de Dienes élete és fényképei című kötetét az Árkosi Kulturális Központban. A könyvet, a szerző betegség miatti távollétében Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ vezetője ismerteti, amelyet vetítettképes életútismertető követ, illetve újra megtekinthető lesz a már 2020-ban kiállított, Dienes Andor életét és munkásságát bemutató kiállítás is.

Kincses Károly és a Kovászna Megyei Művelődési Központ közös célja bemutatni mindazt, amit a kézdivásárhelyi születésű Dienes Andor fotóművész, világhírű sztárfotós megvalósított: „Ez a könyv Ikafalvi Diénes Andor György (1913–1985) útját követi végig a kézdivásárhelyi, torjai iskolásfiútól indulva, aki 12 évesen elhagyta szülőföldjét, s kíséri addig a sikeres emberig, akit a fotótörténet André de Dienesként ismer, akinek fényképei mára a világ fotóműkereskedelmében dollárezrekért kelnek el, akinek kalandos életéhez rengeteg további történet kapcsolódik, aki a sztárikonná váló Marilyn Monroe felfedezője, de nem első szeretője volt.”

A kötet megvásárolható a bemutató után, a későbbiekben pedig a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén (Szabadság tér 2.)

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.