Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

TURULIRODA_NYILT_NAP_PLAKAT2011. április 29.

Turul Nyílt Nap - ahol választ kapsz kérdésidre!

Első alkalommal kerül megrendezésre április 29-én 14 órától, a Turulmadár Ifjúsági Iroda nyílt napja. Egy nap, amelyet arra szánunk, hogy megismerhesd azt a környezetet, amelyikben csaknem 100 fiatal éli meg önkéntes élet minden mozzanatát. A programok révén találkozhatsz hozzád hasonló fiatalokkal, akik nem csak beszélnek, hanem cselekszenek is, tesznek azért, hogy a mindennapok jobban teljenek számukra és a közösség számára.

A nyílt nap programja:

Kérdezz és én felelek - ahol a kérdésekből válaszok lesznek. Találkozhatsz önkéntesekkel, olyan fiatalokkal, aki elmondják, hogy miért dolgoznak önkéntesként, mit tanultak ez által, mi motiválja őket, és hogy ezt csinálják már több éve?

Nyílt kártyák - a Turulmadár Ifjúsági Iroda, Sepsiszentgyörgyi Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet és az Erdélyi Magyar Ifjak sepsiszentgyörgyi szervezetéről első kézből szerezhetsz információkat. Beszélgethetsz a tagjaikkal, vezetőkkel, betekinthetsz programjaikba és egyéb tevékenységeikbe is.

Egyetemek a kirakatban – szervezetek egyetemistái fognak tájékoztatást adni, lehetőséget arra, hogy megismerkedj azzal az egyetemmel, ahol tanulni szeretnél. Információk gyakorlatilag első kézből. A lista Nagyváradtól, Kolozsvártól Marosvásárhelyen át egészen Bukarestig terjed.

József Attila beszédművelő és önképzőkör nyílt foglalkozásán vehetsz részt, amely érdekes játékokat és irodalmi valamint nyelvművelő foglakozásokat ismersz meg.

Nyíltan az Európai Önkéntes Szolgálatról (EVS) – két Lettországból ideérkezett és Sepsiszentgyörgyön önkénteskedő fiatal előadásában. Megismerkedhetsz velük, kérdezhetsz tőlük, megismered kultúrájukat és országukat ahonnan érkeztek, és legfőképpen azt, hogy miért éltek ezzel a lehetőséggel, valamint te magad, hogyan vehetsz részt egy ilyen programban.

Csapatban vagy a nélkül? – csapatjátékok azért, hogy jobban megismerhesd önmagad, és megtud, hogy milyen csapatban tevékenykedni.

Kinyit a Lelki teázó – ahol teljesen őszintén mondhatod el problémáidat, megfelelő diszkréció mellett. Ezáltal indul a Turulmadár Ifjúsági Iroda online lelki-segély szolgálata, amely segítséget kíván nyújtani a 13 és 25 közötti fiatalok problémáinak.

A rendezvény idejére mindenkit meleg teával és fánkkal valamint csörögével fogadunk. Várunk téged is az eseményre.

14:00 – Megnyitó, irodában működő szervezetek bemutatása (kiállítás, standok);

15:00 - Beszélgetés Európai Önkéntes Szolgálat önkénteseivel, bemutatók, ismerkedés;

16:00 - József Attila Irodalmi és Beszédművelő Önképzőkör nyílt foglalkozás;

16:00 - 18:00 - Egyetemi tájékoztató egyetemistáktól;

Állandó programok:

* Lelki teázó fiataloknak;

* Bemutató standok;

* Rövidfilm és fotóvetítés;

* Önkéntesekkel beszélgetés;

* Játékok (ismerkedés, személyiségfejlesztés, csapatépítés);

* Tea, csöröge és zsíros kenyér.

Várunk téged is, 2011. április 29-én, 14 órától a Turulmadár Ifjúsági Irodában, a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség udvarán (Kós Károly utca 2 szám).

Szervezők:

Turulmadár Ifjúsági Iroda, Sepsiszentgyörgyi Unitárius Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, Erdélyi Magyar Ifjak sepsiszentgyörgyi szervezete

Partner:

Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.