Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2016 07 18 plakatHU2016. július 21. | Helyszín: Főtér

Második alkalommal szerveznek Családi napot Sepsiszentgyörgy főterén, ezúttal hétköznap, csütörtökön délután várják a gyerekeket a foglalkozásokra, főszerepben a vonatok lesznek, különösen „Krauss, az igazi gőzmozdony”.

Június 21-én, csütörtökön 17 órától az Erzsébet park szélén a szökőkútnál tartják a második Családi nap foglalkozásait, amelyek ezúttal főleg a fiúknak szólnak, ugyanis a Sikló Egyesület által szervezett programok során a 2-3 éves korosztálytól kezdődően egészen a tizenévesekig, széles korosztálynak szóló vasutas játékokat szerveznek. A kicsiknek favonat-játékok (kirakós, építős, húzós), a nagyobbaknak elektromos, távirányítós modellvasút-jellegűek állnak a rendelkezésre, az egyesület tevékenységén keresztül a Kovászna-kommandói erdei vasutat szeretné népszerűsíteni. A Kommandón található műemlék mozdonynak,  Kraussnak  a történetét mesélik el a papírszínházas foglalkozáson, hogyan készült, hogyan került Erdélybe, milyen munkát végeztek vele, de arról is szó lesz, mi a Sikló működési elve. A mesék között lesz közös alkotás is, vonatfestés, gyapjúfüst, vonatos emléklap készítés. A foglalkozásokat Demeter Éva múzeumpedagógus és Papucs András vezeti.

A foglalkozások sora 17 órakor papírszínházi mesével, Krauss, egy igazi gőzmozdony meséjével kezdődik, majd közös alkotást követően román nyelven mesélik el Krauss történetét, ezt követően vonatos emléklapot készítenek kollázs technikával.

Eső esetén június 22-én, pénteken kerül sor az eseményre!

Idén nyáron Sepsiszentgyörgy új főterén rendszeresen szerveznek gyerekeknek szóló rendezvényeket, első alkalommal július másodikán tartottak Családi napot, akkor a színek és formák köré szervezték a foglalkozásokat.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.