Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

tiltakozashozFelkérjük Kovászna megye lakosait, politikai és nemzeti hovatartozásra való tekintet nélkül, hogy 2014. január 15-én, szerdán, 16-19 óra között csatlakozzanak a civilek által kezdeményezett néma tiltakozó akcióhoz! A tiltakozás helyszíne: Kovászna Megye Tanácsa előtti tér.

A rétyi fűrészüzem számára 2014. december 24-én kiállított építkezési engedéllyel Kovászna Megye Tanácsának vezetősége, a közösségi érdekképviselet helyett a közösség jövőjének tönkretételét, ennek kiárusítását választotta. A megyei önkormányzat vezetősége, értelmetlennek tartotta a közösséget e közérdekű döntésről tájékoztatni, ugyanezt a ködösítést, félretájékoztatást, felelősséghárítást tapasztaltuk az engedélyeztetés egész folyamata alatt.

A számottevő civil tiltakozások ellenére sem gondolta úgy, hogy a közösség jövőjét befolyásoló ügyekben, ki kell kérnie a közösség véleményét is, sőt a civilek érveit folyamatosan félresöpörte.

Megjegyezzük, hogy a 2013 áprilisában 12 háromszéki civil szervezet által megfogalmazott tiltakozó levelet 7400 személy írta alá [1], de a felhozott érvekre a megyei önkormányzat vezetői a mai napig nem válaszoltak érdemben.

A megyei tanács vezetője, számtalan nyilatkozatot tett, melyben jelezte, hogy a megyei szakhatóságok engedélyei mellet az ő kompetenciájuk csak a tervek engedélyezésére korlátozódik, „mert nem tehetnek mást". Ez nem felel meg a valóságnak, hiszen a megyei önkormányzat vezetőinek – a területrendezési terv elfogadásától a környezetvédelmi engedély elfogadásáig - törvény által biztosított lehetősége lett volna a közösségi érdek képviseletére, érvényesítésére. [2]
Nem ezt vártuk, nem ezért lettek megválasztva.

A megyei önkormányzat vezetőségét terheli minden felelősség a rétyi fűrészüzem engedélyeztetési eljárása során a közösségi érdekek mellőzéséért, és az ebből keletkező, a közösséget érő összes kárért. [3]

Felkérjük Kovászna megye lakosait, politikai és nemzeti hovatartozásra való tekintet nélkül, hogy 2014. január 15-én, szerdán, 16-19 óra között csatlakozzanak a civilek által kezdeményezett néma tiltakozó akcióhoz! A tiltakozás helyszíne: Kovászna Megye Tanácsa előtti tér.

Indigó csoport
2014. január 11.

 

 

[1] Nyílt levél a Schweighofer beruházásban érdekelt helyi politikusokhoz!
http://www.sepsiszentgyorgy.info/peticio

[2] Közösségi érdekképviselet helyett beruházói érdekek érvényesítése (Rétyi fűrészüzem)
http://www.sepsiszentgyorgy.info/zoeld-sarok/1424-2013-12-09-10-55-08

[3] Félresöpört érvek
http://www.sepsiszentgyorgy.info/zoeld-sarok/1323-2013-09-06-18-05-32

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.