Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

(A Holzindustrie Schweighofer cégről a romániai román sajtóban)

Amendă pentru lucrări fără autorizaţie - 08.08.2013. / covasnamedia.ro

Constructorul amplasamentului Holzindustrie Schweighofer de la Reci a demarat lucrări pentru care nu avea autorizație

Investiția austriecilor de la Holzindustrie Schweighofer se lasă din nou cu scandal. De această dată totul a pornit de la un grup de persoane care este împotriva acestei investiții, și care a observat că deși o dezbatere publică pe această temă va avea loc abia pe 22 august, la fața locului se lucrează deja la foc continuu.

http://stiri.covasnamedia.ro/2013/08/08/amenda-pentru-lucrari-fara-autorizatie/

* * *

Stirile despre Holzindustrie Schweighofer - ziarelive.ro

http://www.ziarelive.ro/despre/holzindustrie-schweighofer.html

* * *

Miting anti-austrieci la Dornești (13.06.2013)

Mai exact, în curtea celor de la Schweighofer ajung zilnic zeci sau chiar sute de maşini încărcate cu buştenii din pădurile noastre. Pe lângă faptul că se exploatează haotic, iar "regele lemnului" Gerald Schweighofer a devenit stăpân pe mii de hectare de pădure, drumurile din judeţul Suceava sunt făcute praf de maşinile care transportă lemn către malaxorul de la Dorneşti.

http://www.sandrinio.ro/brigada-diverse/miting-anti-austrieci-la-dornesti/#sthash.qVZ8jUT8.dpuf

* * * 

Holzindustrie Schweighofer a pus ochii și pe „aurul verde" al Ținutului Secuiesc (14.06.2013.)

Magnatul Gerald Schweighofer vrea să facă o fabrică de cherestea, cu o capacitate anuală de 800.000 de metri cubi, în localitatea covăsneană Reci • Uzina va stimula abuzul în privința defrișărilor și va înghiţi o cantitate de materie lemnoasă de şapte ori mai mare decât cea exploatată legal în judeţ • Circa 80% din producţia austriacă de cherestea va fi vândută în Japonia

http://www.ziuanews.ro/stiri/holzindustrie-schweighofer-a-pus-ochii-si-pe-aurul-verde-al-tinutului-secuiesc-95637

* * *

Fuck for Forest & Fuck Romanian Forests (03.06.2013) 

„Fuck Romanian Forests" e un alt film, pe care îl vizionăm cotidian, mult mai aproape de propria piele. Un nou episod a început să fie turnat în localitatea Reci (jud. Covasna), unde o (singură) fabrică de cherestea ar urma să înghită anual 800.000 de metri cubi de lemn. Adică 5% din cantitatea de lemn exploatată anual în toată ţara. Mai jos puteţi citi declaraţia asumată de Asociaţia Transilvania Verde şi Asociaţia Ţinutul Secuiesc Verde (cu menţiunea că voi mai reveni asupra subiectului).

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/fuck-for-forest-fuck-romanian-forests-atentie-imagini-nerecomandate-minorilor-si-o-afacere-nerecomandata-romaniei-94393.html

* * *

Monopol Schweighofer pe piaţa răşinoaselor - 09.05.2013. / Glasul Hunedoarei

„Conform contractului, austriecii vor tăia annual câte 30.000 – 35.000 de metri cubi de lemn din perimetrul fiecărei direcţii silvice judeţene. Mai mult decât atât, firma participă la toate licitaţiile de masă lemnoasă din ţară, licitaţii pe care le câştigă în mod obişnuit.

http://www.glasul-hd.ro/Noul-Cod-Silvic-pune-pe-jar-p%C4%83durile.-Guvernul-a-pus-g%C3%A2nd-r%C4%83u-micilor-firme-de-prelucrare-a-lemnului_12_6380.html

* * *

Ducatul România, sub conducerea guvernatorului Schweighofer - (08.05.2013)

Unul dintre guvernatorii în stil modern este Gerald Schweighofer, patronul fabricii cu acelaşi nume. Acesta deţine un adevărat colos industrial în privinţa tocării pădurilor României. Cu cele trei spaţii de poducţie, de la Dorneşti, Sebeş şi Comăneşti, Gerald Schweighofer pune zilnic la pământ zeci de hectare de pădure.

http://www.sandrinio.ro/brigada-diverse/ducatul-romania-sub-conducerea-guvernatorului-schweighofer/

* * *

S-a oficializat o mare fraudă. Beneficiari, austriecii de la Schweighofer - (03.04.2013)

Furtul licitaţiei pentru atribuirea lucrărilor la noua centrală termică a municipiului Suceava a fost oficializat astăzi.

Cu o grabă suspectă, primarul Ion Lungu a pus în aplicare hotărârea Consiliului Local Suceava de joi, 25 aprilie, astfel încât totul a devenit foarte clar în acest moment.

Mai exact, licitaţia a fost câştigată acum doi ani de o firmă, recte Adrem Invest, iar acum a fost transferată fraudulos celor de la Schweighofer.

http://www.sandrinio.ro/brigada-diverse/s-a-oficializat-o-mare-frauda-beneficiari-austriecii-de-la-schweighofer/#sthash.NrIrGJec.dpuf

* * *

Preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor: Marea majoritate a locuitorilor comunei Reci au votat pentru venirea investitorului austriac /

„Au fost consultate două treimi din cetăţenii cu drept de vot din localitatea Reci, care au fost găsiţi acasă, iar 97% sunt pentru a se construi această fabrică şi 3%, nu. Cred că este un rezultat covârşitor faţă de opozanţi, care au strâns circa 900 de semnături, dintre care doar 15% sunt din judeţul Covasna, iar restul din afară, din Washington până în Australia", a spus Tamás Sándor.

http://stiri.covasnamedia.ro/2013/05/16/presedintele-cj-covasna-tamas-sandormarea-majoritate-a-locuitorilor-comunei-reci-au-votat-pentru-venirea-investitorului-austriac/

* * *

Ecosilva solicita organelor statului sa initieze verificari pentru a stopa infractiunile din padurile judetului Covasna (2010)

„În acelaşi scop, structura partizilor şi în special a materialului lemnos fasonat scos la licitaţii a fost astfel realizată încât să faciliteze cumpărarea acestora de S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L. Sebeş. Astfel, în urma unor înţelegeri prealabile stabilite cu reprezentanţii acestuia conducerea DS Covasna licitează la drum auto lemnul de răşinoase dorit de operatorul austriac, care este valorificat la preţul minim de strigare (adesea la valori mai mici chiar decât cel vândut pe picior),..."

http://ecosilva.webs.com/investigatii2013.htm

* * *

C.I. -COSNEAN IOAN -Cheia iniţierii unei afaceri păguboase pentru RNP (2012?)

„În judeţul Covasna, Cosnean Ioan -director al Direcţiei Silvice Covasna este un exemplu grăitor pentru ce înseamnă să uiţi ce înseamnă profesia de silvicultor, management performant pentru acesta însemnând să umfle anual indicatorii statistici şi să taie cât mai multă pădure pentru a o vinde S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L. Sebeş."

http://ecosilva.webs.com/investigatiiecosilva.htm

* * *

07. mai. 2013 / covasnamedia.ro
CCI Covasna: Investiţia Holzindustrie ar putea afecta cel mult 440 de persoane şi 50 de firme

Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna a realizat un studiu privind impactul economic şi social al investiţiei grupului austriac Holzindustrie Schweighofer, care vrea să construiască o fabrică de cherestea în localitatea Reci, studiu în urma căruia a reieşit că aceasta ar putea afecta circa 50 de firme şi cel mult 440 de persoane, prin desfiinţarea locurilor de muncă.

http://stiri.covasnamedia.ro/2013/05/07/cci-covasna-investitia-holzindustrie-ar-putea-afecta-cel-mult-440-de-persoane-si-50-de-firme/

 * * *

24 aprilie 2013. / evz.ro
Un pădurar din Apuseni câştigă într-o lună de patru ori mai mult decât preşedintele României

„Cei care au protestat în apropierea comunei Mărişel au reclamat faptul că ei nu mai pot să aducă lemne din pădure, dar cu toate acestea o firmă din Austria continuă să taie lemn, iar mai apoi să îl transporte la combinatul de la Sebeş. Revolta a pornit de la faptul că în cursul nopţii de luni spre marţi, două camioane încărcate cu lemn de brad au fost oprite de localnici pe motiv că marfa era transportată fără acte.

În urma acestui scandal, Poliţia Cluj a demarat o anchetă. La faţa locului au fost trimişi mai mulţi poliţişti dar şi inspectori de la Inspectoratul de Stat Regim Silvic şi de Vânătoare pentru a verifica dacă lemnul transportat era furat sau avea acte.”

http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-padurar-din-apuseni-castiga-intr-o-luna-de-patru-ori-mai-mult-decat-presedintele-romani.html

* * *

17. aprilie 2013. / Ziarul Unirea (Alba Iulia)
Firma Holzindustrie Schweig­hofer, cap de listă în taierea şi rindeluirea lemnului

„Din toate colţurile ţării zeci, sute de TIR-uri cu remorcă încărcate cu buşteni se îndreaptă zi şi noapte, foc continuu, spre Sebeş, acolo unde funcţionează cea mai mare firmă de tăiere şi rindeluire a lemnului din toată Europa de Est, firma austriacă Holzindustrie Schweighofer, cea mai puternică din judeţul Alba judecând după cifra de afaceri şi profitul brut obţinut. Incinta fabricii, bine păzită şi ascunsă după valuri înalte de pământ, şi unde presa nu are acces decât cu... elicopterul, zeci de autocamioane, uneori 130, câte a numărat sursa noastră doar într-o zi, descarcă buşteni tăiaţi "

http://www.ziarulunirea.ro/firma-holzindustrie-schweig%C2%ADhofer-cap-de-lista-in-taierea-si-rindeluirea-lemnului-108492.html

* * *

2 aprilie 20013. / businesmagazin.ro

"Regele lemnului" scoate din România peste un milion de metri cubi pe an

CEA MAI IMPORTANTĂ PIAŢĂ DE EXPORT ESTE JAPONIA, de unde s-au generat 40% din venituri, urmată de Orientul Mijlociu. „2012 a fost un an de succes pentru business. Industria prelucrării lemnului din Europa nu se descurcă prea bine, însă noi avem pieţe mai bune, unde nu trimitem doar material brut, ci unul prelucrat, de calitate superioară", explică Schweighofer. În Europa de Vest materia primă nu e suficientă, dat fiind că sunt foarte mulţi proprietari de păduri care nu mai sunt interesaţi să taie lemnul, pe seama incertitudinii economice, iar pieţele de consum din Europa se descurcă „dezastruos„ de la startul crizei, cum cererea e mai mică.

http://www.businessmagazin.ro/analize/industrie/regele-lemnului-scoate-din-romania-peste-un-milion-de-metri-cubi-pe-an-10707086?utm_source=Facebook&;;utm_medium=Cross&utm_campaign=Mediafax

* * *

02 Februarie 2010. / evz.ro
Defrişări masive, puse pe seama gândacilor

Lemn pentru „liderul din România"

Reprezentanţii firmei care deţine pădurea, Cascade Empire, susţin că au tăiat doar copacii bolnavi, pentru igienizare: „Am tăiat 3.000 mc lemn din cauza doborâturilor de vânt şi a gândacilor. Anul trecut am investit 20.000 de euro în împădurire", este justificarea oficială a lui Sabi Bartha, de la Cascade Empire, care susţine că pentru acest an nu sunt prevăzute tăieri.

Dar zilele trecute, EVZ a filmat defrişările aflate în plină desfăşurare şi camioanele care erau încărcate cu trunchiuri de brad. Bartha a confirmat faptul că tot lemnul tăiat a fost trimis spre fabrica de cherestea din Sebeş, care aparţine grupului de firme Holzindustrie Schweighofer, cu acţionar majoritar austriac. Grupul se prezintă ca lider în prelucrarea lemnului din România, iar 95% din materia primăn ecesară este achiziţionată din pădurile româneşti.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/defrisarile-masive-din-valcea-puse-pe-seama-gandacilor-885076.html

* * *

20 ianuarie 2010. / Curierul Național
Holzindustrie Schweighofer, luată la ochi de Concurenţă

...cercetat penal pentru "ţeapa" de 11 miliarde

Societatea austriacă, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/599/28.11.2002, Cod Unic de Înregistrare R 15051614, este aceeaşi societate ai cărei administratori au fost cercetaţi în luna noiembrie a 2005 pentru crearea unor prejudicii de peste 11 miliarde  lei vechi prin tăierea ilegală a 7.000 de metri cubi de material lemnos.

http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2010-01-20/Holzindustrie+Schweighofer,+luata+la+ochi+de+Concurenta

* * *

19 ianuarie 2009. / Curierul National
Controversaţii austrieci de la Holzindustrie Schweighofer au preluat o fabrică din Siret

Gerald Schweighofer, reprezentat de "Cascade Empire"...

Preşedintele Asociaţiei Proprietarilor de Păduri din România (APPR), Bogdan Tudor, ne informa în vara anului 2006 că a primit zeci de documente prin care i se semnala existenţa unor contracte oneroase. Unul dintre cele mai vechi contracte, autentificat la Biroul Notarului Public Georgeta Fratian din Vălenii de Munte la data de 25 mai 2004, priveşte vânzarea a 5.784.300 mp de pădure de către Obştea Moşnenilor Izvorani Societăţii "Cascade Empire" SRL aparţinând austriacului Gerald Schweighofer. Preţul înstrăinării terenului a fost de 751.920 euro.

http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2009-01-13/Controversatii+austrieci+de+la+Holzindustrie+Schweighofer+au+preluat+o+fabrica+din+Siret

* * *

27 octombrie 2009. / Jurnalul.ro
Lemnul românesc dat pe mâna firmelor străine

LEMN TĂIAT "CA-N CODRU"

Dar de ce este aşa de interesată firma din Sebeş să-şi mărească suprafeţele de pădure deţinute în România? Căutând răspunsul la această întrebare, am aflat că SC HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER SRL cumpără, legal sau ilegal, de pe piaţa internă, cantităţi imense de masă lemnoasă, estimate la mai multe milioane de mc pe an, pe care le exportă în Austria către firma-mamă, SPB INDUSTRIEHOLDING GmbH, în vederea industrializării superioare, la fabrica de mobilă pe care o deţine.

http://jurnalul.ro/campaniile-jurnalul/lemnul-romanesc-dat-pe-mana-firmelor-straine-525233.html

* * *

04 ianuarie 2010. / Jurnalul.ro
Termitele chinezeşti şi austriece devorează pădurile româneşti . Preşedinţia şi Guvernul, sesizate despre lăcomia străinilor

Armistitiu intre marii profitori

In acest moment, piata prelucrarii lemnului din Romania, in special cea a rasinoaselor, este stapanita de firmele austriece: Holzindustrie Schweighofer SRL; Kronospan Sepal SA Sebes; Egger Romania SRL Radauti; Kronospan Sepal SRL Brasov.

Detinatorul primului loc in acest top, SC Holzindustrie Schweighofer SRL din Sebes, cunoscand puterea financiara a investitorilor chinezi si simtindu-si amenintata pozitia, a propus, potrivit surselor noastre, un acord tacit intre cele doua parti. Astfel, in cadrul unor intalniri, cei in cauza au stabilit impartirea sferelor de influenta asupra resurselor forestiere din Romania. In acest fel se poate pastra sub control pretul lemnului. Sub controlul lor.

http://m.jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/termitele-chinezesti-si-austriece-devoreaza-padurile-romanesti-presedintia-si-guvernul-sesizate-despre-lacomia-strainilor-600582.html

* * *

27 august 2011. / Adevrul.ro – Alba Iulia
Holtzindustrie Schweighofer, cea mai profitabilă firmă din Alba.

Compania Holtzindustrie Schweighofer, cu obiect de activitate în domeniul prelucrării primare a lemnului, este cea mai profitabilă firmă din Alba potrivit bilanţului contabil pe anul 2010. Societatea este şi în primele 10 firme din ţară în ceea ce priveşte valoarea profitului obţinut anul trecut.

Compania cu proprietari din Austria şi cu sediul în municipiul Sebeş a avut în 2010 un profit brut de 68 de milioane de euro, mai mare cu 180 la sută faţă de 2009, când s-a situat la valoarea de aproximativ 24 milioane de euro. Şi în 2009 a fost tot pr primul loc din acest punct de vedere la nivelul judeţului Alba. La nivel naţional, Holtzindustrie Schweighofer SA Sebeş este situată în primele 10 companii din punct de vedere a profictului brut. Societatea are 1.200 de angajaţi.

http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/holtzindustrie-schweighofer-cea-mai-profitabila-firma-alba-vezi-arata-clasamentul-1_50abb7417c42d5a6637f257b/index.html#

* * *

Video

Holzindustrie Schweighofer (Corporate Film)
http://vimeo.com/27032867

* * *

În premieră - România jefuită. Pădurile României, secerate fără milă
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2pLGMdIvit0

Episodul FULL aici: http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/romania-jefuita-75.html

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.