Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

tiltakozashoz ROFacem apel la locuitorii judeţului, indiferent de provenienţă etnică sau apartenenţă politică, să se alăture acţiunii silenţioase de protest, iniţiat de civili, în data de 15 ianuarie 2014 (miercuri) între orele 16-19! Locul de desfăşurare a protestului: piaţa din faţa Consiliului Judeţean Covasna.

Eliberarea autorizaţiei de construcţie pentru fabrica de cherestea din Reci, în data de 24 decembrie 2013, de către conducerea Consiliului Judeţean Covasna înseamnă că aceasta, în locul reprezentării intereselor comunitare, a ales comercializarea acestor interese. Conducerea consiliului a considerat a fi „neinteresantă" informarea comunităţii despre o decizie de interes public şi am constatat că foloseşte aceleaşi metode de creare de confuzii, dezinformare şi transferă răspunderea pe umerii altora, exact ca în perioada întregului proces de autorizare.

In ciuda protestelor civile, semnificative la număr, nu s-a gândit că în cazul problemelor care afectează viitorul comunităţii, sunt obligaţi (trebuie) să solicite şi avizul comunităţii, din contră, argumentele civililor au fost ignorate în mod constant.

Trebuie să arătăm faptul că în aprilie 2013, 12 organizaţii civile au elaborat o scrisoare de protest , care a fost semnată de 7.400 de persoane [1] , dar la argumentele invocate în scrisoare conducerea consiliului judeţean, nu a dat un răpuns nici până azi.

Preşedintele consiliului judeţean a făcut nenumărate declaraţii în care a anunţat că – pe lângă autorizaţiile organelor profesionale, competenţa lor se limitează doar la aprobarea proiectelor, „pentru că altceva nu pot să facă". Acest lucru însă nu corespunde realităţii, doar conducătorii consiliului judeţean – începând cu adoptarea planului de utilizare a terenurilor şi inclusiv autorizaţiile de protecţie a mediului – ar fi avut posibilitatea asigurată de lege să reprezinte şi să pună în aplicare interesele comunităţii. Doar pentru aceasta au fost aleşi !

Toată responsabilitatea pentru ignorarea intereselor comunităţii în perioada procesului de autorizare a fabricii de cherestea, precum şi toate daunele provocate de acestea asupra comunităţii îi revine consiliului judeţean.

Facem apel la locuitorii judeţului, indiferent de provenienţă etnică sau apartenenţă politică, să se alăture acţiunii silenţioase de protest, iniţiat de civili, în data de 15 ianuarie 2014 (miercuri) între orele 16-19! Locul de desfăşurare a protestului: piaţa din faţa Consiliului Judeţean Covasna.

Grupul Indigo, la
11 ianuarie 2014

Utcán tiltakozzunk a közösségi érdekek kiárusítása ellen! (Rétyi fűrészüzem) (versiunea maghiară)

[1] Scrisoare deschisă politicienilor cu interese în investiţia Schweighofer!
http://www.sepsiszentgyorgy.info/component/content/article/1156

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.