Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Evilagi sajtotaj fotoHenningJanos-87632013. december 25.

Karácsonyra jelent meg a sepsiszentgyörgyi Evilági együttes harmadik lemeze, a Kincs, amelyet 2013. december 23-án délelőtt a sajtó képviselőinek mutatott be Orbán Ferenc, a zenekar vezetője.

Nem kell az értékért a szomszédba menni, méltatta Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosának zenei életét Orbán Ferenc, aki elmondta, ez alkalommal főleg saját szerzeményeket tartalmaz az új lemez. „A művész fogalmazza meg saját gondolatait, éppen ezért sorsdöntő ez a lemez, lássuk, hogy ezek a szövegek találnak-e megértő szóra" – fogalmazott az Evilági vezetője, hozzátéve 14 dal van az új korongon, ebből kettő ráadás. Ahogy a név is sugallja, családról, szülőföld szeretetéről, istenhitről, a gyermeki lélek tisztaságáról, az anyanyelv iránti szeretetről szólnak a dalok.

 

 Evilagi sajtotaj fotoHenningJanos-8763  Evilagi sajtotaj fotoHenningJanos-8763  Evilagi sajtotaj fotoHenningJanos-8763

Fotó: Henning János

A lemezen tizenöten, Sepsiszentgyörgyön élő vagy a városhoz valamilyen módon kötődő művész működött közre. Orbán Ferenc mellett Babos Szélyes Margit, Érsek Csaba, Kátai Judit, Pakot István és Tasi Nóra énekel, Pálffy Tibor Hobo verset mond, továbbá a következő zenészek adják elő a dalokat: Éltes Áron – tenorszaxofon, Ferencz Áron - dobok, ütőhangszerek, Gábor Szabolcs – szopránszaxofon, Gáspár Csaba – hegedű, Gyergyai Szabolcs – basszusgitár, Lázár Zsombor – cselló, Lőfi Gellért – zongora, harmonika, ének, Tinca Teddy – elektromos gitár. A hangfelvétel a HON stúdióban készült 2013 őszén.

Az új lemez 900 példányban jelent meg, az evilagi.hu honlapon meg is lehet vásárolni – számolt be Orbán Ferenc. A lemezbemutató koncertet január 22-re, a Magyar Kultúra Napjára időzítik, a helyszín és kezdési időpont még szervezés alatt van.

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program központi célkitűzései közé tartozik a helyi művészek támogatása, az értékteremtés pártfogolása, melynek jegyében támogatta a sepsiszentgyörgyi kötődésű muzsikusok közös lemezének megjelenését.

További támogatók: Bertis, Merkúr, Háromszéki Közösségi Alapítvány, Demmers Teahaus, Lármafa Egyesület, PanPacifico, Korzó irish Pub, Plugor Sándor Művészeti Líceum, Sound Studio, Krisztus Király Plébánia, Sláger Rádió, Más Rádió, Marosvásárhelyi Rádió 

(Közlemény: Városimázs Iroda)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.