Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

terjel_plakat2009. november 11-én, szerdán, 18 óra.

A Tárkányi Sándor, Golda János és Karácsony Tamás által tervezett kiállítás a győri bemutató után megjárta Pécset, Budapestet, Kolozsvárt, Nagyszebent, Brassót, Râmnicu Vâlcea-t, hogy 2009. november 11- december 7-ig a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Lovagtermében keltse a magyar építészet jó hírét.

„Az anyag nem stílusválogatás, nem vonható ki belőle ízléspreferencia. 20 év legfontosabb alkotói csoportjait és munkáit dokumentálja” – írja a kiállítás katalógusának bevezetőjében Somogyi Krisztina.

Valóban, ebben a térben színes káoszban családi házak és reprezentatív épületek, jelentéktelen és jelentékeny épületek sorakoznak fel apró jelekként. Így teljes a kép, kordokumentum és korlenyomat is egyben.

A kiállítást megnyitják: Ţaric Nicolae (A ROMÁN ÉPÍTÉSZKAMARA HELYI SZERVEZETE) és Ványolós Endre (PLANWERK) építészek, 2009. november 11-én, szerdán, 18 órakor.

Házigazda: Barabás Hajnalka

Bővebben lásd még: http://www.sznm.ro/sznm.php?o=terjel

 terjel_01.jpg  terjel_01.jpg  terjel_01.jpg
 terjel_01.jpg  terjel_01.jpg  terjel_01.jpg
 terjel_01.jpg  terjel_01.jpg  

fotó: Toró Attila

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.