Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Jo Rossz plakat2017. január 21. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

Az M Studio január 21-én, szombaton 19 órától A Jó, a Rossz... c. előadását játssza a Háromszék Táncstúdióban. A táncszínházi western rendező-koreográfusa Fehér Ferenc. Az előadásra érvényesek az Ábel bérletek, helyet előjegyeztetni, jegyet vásárolni a Kulturális Szervezőirodában lehet.

 JoRossz fotoBarabasZsolt 01  JoRossz fotoBarabasZsolt 01  JoRossz fotoBarabasZsolt 01

fotó Barabás Zsolt

 

A produkció Fehér Ferenc harmadik rendezése a társulatnál, a KAMPF és a Személyazonosság c. előadások sikerét követően nagy örömükre szolgált, hogy a rendező újra elfogadta meghívásukat – ismertette az együttműködés körülményeit Márton Imola művészeti vezető a társulat sajtótájékoztatóján. Fehér Ferenc megjegyezte, hogy a kortárs tánc területén westernt nem állítottak még színpadra, éppen ezért jelentett kihívást a western műfaji sajátosságait mozgásszínházi nyelvre lefordítani.

 

A Jó, a Rossz ... c. produkciót műfajilag „színes, blablául beszélő, magyar táncszínházi westernként” határozza meg a rendező, jelezve, hogy nincs konkrét beszélt nyelv az előadásban. Egyúttal pedig rávilágít arra is, hogy a humor itt sokkal fontosabb jelentőséggel bír, mint korábbi előadásaiban. A cím természetesen a nézőnek eszébe juttatja az 1966-ban készült A Jó, a Rossz és a Csúf című western-klasszikust, de markánsan el is távolítja tőle. „Az eredeti történetből mindössze a cím és a hangulat szolgál alapul. A történet itt igen egyszerű. Egy kis közösségről szól, akik mindennapjaikat egymás közt élik meg és élik túl.” – olvasható a szinopszisban. A történetmesélésnél azonban sokkal fontosabb a képi világ, valamint a koreográfiákban kibontakozó helyzetek és viszonyok. „Szeretem a történetet elengedni és csak képekben gondolkodni” – fogalmaz Fehér Ferenc, megjegyezve egyúttal azt is, hogy a folyamat sokkal fontosabb számára az alkotásban, mint maga a végeredmény.

 

Az előadás szereplői: Bajkó László, Deák Zoltán, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila. A zenét, ahogy az előadás rendezői koncepcióját és koreográfiáját is, Fehér Ferenc jegyzi. Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.