Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Őszi vásár - Sepsiszentgyörgy, 2014Sepsiszentgyörgy főtere szeptember 29-30. között megtelik élettel és szalmával, ugyanis ekkor kerül sor az Őszi Vásár nyolcadik kiadására. A hagyományos vásáron, a népi zenén és táncon kívül, minden évben része a rendezvénynek a gyerekek számára szervezett garasgyűjtő játék.

Az ősz témájában tart gyerekfoglalkozásokat több egyesület, civil szervezet, szombaton és vasárnap is, az Őszi Vásár ideje alatt. Mindenik foglalkozáson, illetve a vásárban inaskodással cserép garasokat gyűjthetnek a gyerekek, amelyeket a Vásári Boltban lehet beváltani. A garasgyűjtő pontokat feliratokkal is jelzik a szervezők.


A Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér előtt felállított sátorban gyapjúből ősztündért, textilből babzsákot vagy éppen fonalangyalkát készíthetnek a gyerekek. A Gyárfás Jenő Képtár előtt a Gyulafehérvári Caritas Sepsiszentgyörgyi Kirendeltsége nyújt lehetőséget a hagyományos játékokkal való ismerkedésre, ők már évek óta partnerei az Őszi Vásárnak. Demeter Évával ugyancsak több városi rendezvényen találkozhattak már a gyerekek, ő idén a Mézes sátorban tart papírszínházi előadást. Újdonságnak számítanak idén Ütő Kinga fonalból készült őszi levelei, amelyeket bogozási technikával készíthetnek el a gyerekek. Az Ispiláng Egyesület foglalkozásán almacsuhéból lehet babábak varázsolni.


A Vásári Bolt kínálatában könyveket vásárolhatnak a gyerekek a garasokért, így a Kincses Sepsiszentygyörgy, a Sepsiszentgyörgy Gyerekeknek vagy a Csöppnyi Családkalandok könyvekre gyűjthetnek. Csontból készült ékszer, anyagból készült zöldség is megtalálható majd, illetve amióta a Kovászna Megyei Méhészegyesület partnere a rendezvénynek, a méz sem hiányozhat a kínálatból. A mézeskalács már hagyományos portéka, teljesen új azonban a kínálatban az Őszi Vásáros képeslap, amelyet postázhatnak az iskolás gyerekek, diákok, vagy szüleik segítségével a legkisebbek.


Az őszi vásáros gyerekprogramok mindig a hagyományos játékok, kézműves foglakozások, vagy az őszi évszak témája köré szerveződnek, azzal a céllal, hogy minél több gyerek megismerje, kipróbálja ezeket és figyeljen mindarra az apró örömre, amit az őszi évszak nyújtani tud.

Program

Szeptember 29. (Szombat)

13:00 – Gyermektáncház – Benkő Éva és a Folker zenekar / színpad
18:00 – Százlábú Néptáncegyüttes / színpad
19:30 – Korona Német Néptáncegyüttes / színpad
20:00 – Eötvös Rémusz és zenekara / színpad

Szeptember 30. (Vasárnap)

14:00 – Junii Covăsneni Néptáncegyüttes / színpad
17:00 – Kincsek Gyermek Néptáncegyüttes és a Székely Mikó Kollégium Néptáncegyüttese / színpad
18:00 – A Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola Erdővidéki tánccsoportjának előadása / színpad
19:30 – Babra koncert (HU) / színpad

Állandó programok
Szeptember 29–30.

10:00–20:00 – Termény- és kézművesvásár / Szabadság tér
11:00–18:00 – Népi gyermekjátékok és foglalkozás – Gyulafehérvári Caritas, Demeter Éva, Ispiláng Egyesület, Ütő Kinga / Szabadság tér
11:00–18:00 – Mézes sátor – A Romániai Méhészegyesület Kovászna megyei fiókjának bemutató sátra: mézkóstoló / Szabadság tér
11:00–22:00 – Vásári csárda hagyományos étkekkel / Szabadság tér

* A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala
Partnerek: Asimcov, Salvatore Egyesület, Tega Rt., Spicom, a Romániai Méhész Egyesület Kovászna megyei fiókja, Gyulafehérvári Caritas, Ispiláng Egyesület

(A Városimázs Iroda közleménye)

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.