Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeznek SepsiszentgyörgyönAz 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából Sepsiszentgyörgyön több helyszínen zajlanak programok. Október 23-án délelőtt koszorúzásokra, este 19 órától megemlékezésre kerül sor az ‘56-os emlékparkban, melyet fáklyás felvonulás követ az Erzsébet parkba. Sepsiszentgyörgyön az 1956-os forradalom és szabadságharcra való megemlékezés október 22-én, hétfőn este Marosán Csaba kolozsvári  színművész önálló estjével kezdődik a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében, melyet Benkő Levente újságíró, történész előadása követ.

Október 23-án, kedden 11 órától a polgármesteri hivatal homlokzatán található Gloria Victistáblánál, majd 11:30-tól Szalay Attila 1956-os mártír Csíki utcai emléktáblájánál koszorúznak. 17 órától az Ecseri tekercsek magyar kisjátékfilmet vetítik a Művész Moziban, a vetítésre a belépés ingyenes.

A Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán található ’56-os emlékparkban 19 órától megemlékezésre kerül sor, ahol közreműködik a Cantus Firmus Vegyeskar, a Magyar Férfidalárda,a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai és Sorbán Anna Boglárka ifjúsági szónok. A himnuszok eléneklését koszorúzás követi.

A Fáklyás felvonulás 20 órakor indul az Erzsébet parkba, a kommunizmus áldozatai emlékére felállított kopjafához, ahol a Cantus Firmus Vegyeskar énekel. A rendezvénysorozat áldással zárul.

Október 19–23. között, 10-től 19 óráig ingyenes látogatásra és tárlatvezetésre van lehetőség a Kommunista Diktatúra Áldozatainak Emlékházában, ehhez előzetes egyeztetés szükséges a 0726 237944-es telefonszámon.

Október 23-án 10 és 19 óra között ingyenes filmvetítésekre kerül sor a Művész Mozi by Cityplexben, ahol a 0742 769 628-as telefonszámon lehet előzetesen egyeztetni.

Október 26-án, pénteken 19 órától nyitja kapuit az idei Hangversenyévad Sepsiszentgyörgyön, amelynek első meghívott előadója a Brassói Filharmónia. A hengversenyévad helyszíne idén is a Tamási Áron színház nagyterme.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.