Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Péter Alpár kiállítása a kovásznai Kádár László KéptárbanA kovásznai városnapok keretén belül Péter Alpár képzőművész Föld-Rajz Rajzi kísérletek a vertikális és függőleges határán című egyéni tárlatának megnyitójára kerül sor 2019. szeptember 8-án, vasárnap 18,30 órakor a kovásznai Kádár László Képtárban.

A művész a 2018-as Sorsok című Csoma-tárlat Szentimrei Judit díjasa

A művész így vall a tárlatról: "Habár itthon Székelyföldön sokan grafikusként ismernek, a számomra igazán fontos alkotásaim térbe valósultak meg. Az elmúlt évek alkotói folyamatai során egyre nagyobb összefüggéseit próbáltam megérteni annak a misztériumnak, amit a tér, a fénnyel kitöltve és az idő által determinálva generál. A művész csak lábujjhegyen lép be ebbe a történetbe és boldog, ha elhelyezhet egy „fűszálat“. Számos térplasztikát és installációt hoztam létre a világ különböző természeti tereibe, és ez képezi doktoranduszi kutatói munkám tárgyát is. A most bemutatásra kerülő Föld-Rajz sorozat újra központi helyre emeli a rajzot, mint alkotói folyamatot, viszont teljesen átértékeli azt. A „rajzoló” egész testi és szellemi jelenlétével generálja azt az élő, kozmikus összefüggésekbe létező térbe. A rajz szinte létrejötte pillanatától tovább alakul, visszasimul a természeti térbe. Nincs bezárva egy fehér lap merev keretei és méretbeli korlátai közé, egy villanásnyi időre maga válik a Térré. A művész testi és szellemi jelenléte, a környező táj és a folyamatot szemlélő hiéna mind a rajz része. A rajz átformálja a teret a tér pedig a rajzott.

A kiállításon egy válogatás kerül bemutatásra az Indiába, Iránba, Koreába és Magyarországon megvalósult művek dokumentációs anyagából."

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.