Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Csoma tarlat 2017 plakat2017. április 6. | Helyszín: Kovásznam, Kádár László Képtár

 

A kovásznai Kádár László Képtárban április 6-én, csütörtökön 18 órakor kerül sor a Fény és árnyék témájú Csoma-tárlat megnyitójára.

Megnyitó beszédet mond: Szebeni Zsuzsa, a Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja, sepsiszentgyörgyi fiókintézet vezetője.

 

A rendezvényen Gazda József, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület elnöke átadja a Kőrösi Csoma Sándor díjat, Halmágyi Katalin közjegyző pedig a Szentimrei Judit díjat.

 

Közreműködnek: Kovászna Vajnafalvi Egyházközség Hozsánna kamarakórusa, karnagy Gyerő Katalin, szaval Delyné Cere Andrea nagykanizsai szavaló.

 

A megnyitó után Ferenczné Szőcs Éva, a kötet szerkesztője bemutatja a Kőrösi Csoma Sándor - Gyökerein című Csoma-kötetet.

 

2017. április 6-8. között szervezik meg Kovásznán a Kőrösi Csoma Sándor Napokat, amely a fürdőváros legrangosabb kulturális rendezvényének számít. A többnapos művelődési seregszemlén hagyományosan megtartják a nemzetközi tudományos konferenciát, amelynek anyagát könyv formájában is megjelentetik, valamint több, a témához kötődő kiállítást is rendeznek.

 

Az esemény hivatalos megnyitóját április 6-án, csütörtökön 20 órától tartják Kovásznán Kőrösi Csoma Sándor szobránál, pénteken este pedig gálaműsorra kerül sor a Kovásznai Művelődési Központban. Szombaton délelőtt a Dalai Láma életútját bemutató kiállítást nyitják meg a kovásznai Tourinfo irodában. Csomakőrösön a délben kezdődő ünnepi istentiszteletet követően a Csoma szobornál 13 órától lesz az ünnepi műsor, amelyet követően a megújult Csoma Emlékház udvarára vonulnak a résztvevők. Itt az ünnepi beszédeket követően átadják a Kőrösi Csoma Sándor Emlékérmet.

 

Szervezők: Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület, Kovászna Megye Tanácsa, Kovászna Megyei Művelődési Központja, sepsiszentgyörgyi Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja, Kovászna Város Tanácsa, Kovásznai Városi Művelődési Ház

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.