Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Többsincs – a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének éves tárlataTöbbsincs címmel kiállítás nyílik szeptember 22-én 18 órakor a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének (SZMÚE) 2020. évi fotóiból a sepsiszentgyörgyi Tein teaházban.

A tárlaton Huszár Szilamér, Kátai Edit, Klárik LorándSzekeres Attila István és Toró Attila erdővidéki és orbaiszéki kirándulások alkalmából készített fotói tekinthetők meg.

A megnyitón köszöntőt mond Bedő Zoltán, a SZMÚE elnöke, a kiállítást Galbács Pál, a SZMÚE tiszteletbeli elnöke nyitja meg, és Vargyasi Levente fotóművész méltatja.

A képek a helyszínen megvásárolhatók. A befolyt összeggel az Egyesület székházának építését támogatják.

A kiállítás megtekinthető: 2020. szeptember 23. és 2020. október 30. között, hétfőtől péntekig, 9-23 óráig, szombaton és vasárnap, 10-24 óráig.


Kátai Edit
Több mint 20 éve tudósítója a Duna Tévének és a Magyar Televíziónak, 2013-tól a Magyar Távirati Iroda fotósa. Felvételei rendszeresen megjelennek világszerte a nemzetközi sajtóban. Legtávolabb a tokiói japán nyelvű Times magazinban közölték Károly hercegről készült fotóját. A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének tagja.

Huszár Szilamér
2020-ban diplomázott fotográfiából. Utolsó egyéni kiállítása Lenyomat – Egy hetei nap margójára címmel Sepsiszentgyörgyön volt látható. Fotóit rendszeresen közli, több rendben kiemelte a National Geographic online változata. Több csoportos nemzetközi kiállításon is részt vett. A Háromszék napilap külső munkatársa, alapító tagja a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének, tagja a sepsiszentgyörgyi Mohos Fotóklubnak, a Romániai Fotóművészek Országos Egyesületének, pártoló tagja a Magyar Fotóművészek Világszövetségének.

Klárik Loránd
2020-ban diplomázott fotográfiából. 2006 óta fotózik, 2014–15. között a Plusz Portál fotósa volt. 2013 óta hazai és nemzetközi csoportos kiállítások résztvevője, legutóbb 2020-ban a nemzetközi Trieszti Fotónapokon. Egyéni tárlata Egy pillanat címmel 2013-ban volt Sepsiszentgyörgyön. 2014 óta a Mohos Fotóklub tagja, 2018 óta a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének.

Szekeres Attila István
Lapszerkesztő, heraldikus, a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének külkapcsolatokért felelős vezetőségi tagja. 1993–1996 között a Művelődés folyóirat, 1996-tól a Háromszék szerkesztője. Fotóit elismerésben részesítették a Magyar Újságírók Románia Egyesülete által évente meghirdetett Brassaï sajtófotó-pályázatokon, az Euro Foto Art Egyesület Szathmári Pap Károly-plakettel, illetve bronzéremmel díjazta.

Toró Attila
2001 óta rendszeresen részt vesz csoportos kiállításokon. Egyéni tárlatai: makróVilág (2005), Felhőmesék (2014). Tagja a KépVIDÉK Alkotócsoportnak és a TransNatura Természetfotó Klubnak. 2014-től szabadtéri fotókiállításokat szervez Sepsiszentgyörgyön a Magyar Fotográfia Napja alkalmából. A sepsiszentgyorgy.info és az uz-volgye.ro portálok fotóriportere és szerkesztője. A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének tagja.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO