Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Október 6. –  Tisztelgés az aradi vértanúk előttSepsiszentgyörgy Önkormányzata koszorúzással emlékezik meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseiről, az aradi vértanúkról. Az október 6-i megemlékezésre 15.30-tól kerül sor a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti téren, az aradi tizenhármak emlékére felállított kopjafáknál.

Beszédet mond Vargha Fruzsina alpolgármester, felszólal Balázs Antal nyugalmazott tanító, aki a kezdeti tizenhárom kopjafa után immár a huszonötödik kopjafát faragta és adományozta a városnak. A Székely Mikó Kollégium diákjai vendégeikkel, a Kárpát-medencei osztály anyaországi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki és muravidéki diákjaival közösen készülnek a megemlékezésre. A koszorúk elhelyezése és a himnuszok eléneklése után a megemlékezők levonulnak az Erzsébet parkba, az 1848–49-es honvédemlékműhöz. A megemlékezést Zelenák József evangélikus püspökhelyettes áldása, a Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalára műsora, a himnusz eléneklése, valamint a koszorúk és kegyeleti virágok elhelyezése zárja. 


Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.