Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A Camera Club Siculorum Fotóklub és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, illetve Kovászna Megye Tanácsa szervezésében, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ, Sepsiszentgyörgy Európa Kulturális Fővárosa 2021, és az Erdélyi Művészeti Központ támogatásával meghirdetik a II. Székelyföldi Fotóbiennálét.

A II. Székelyföldi Fotóbiennále célja egy szakmai-művészi párbeszéd lehetőségének megteremtése székelyföldi és nemzetközi fotósok között, Székelyföld multikulturális értékeinek nemzetközi szinten való népszerűsítése, és nem utolsósorban egy igényes, kihívást jelentő, szakmai rendezvénnyel idecsalogatni a fotózás nemzetközi nagyjait a hazai szakmának és közönségnek.

A rendezvény szakmai védnökei: a Romániai Fotóművészek Szövetsége (AAFR), a Magyar Fotóművészek Világszövetsége és a Nemzetközi Fotóművészek Szövetsége (FIAP) és főtámogatója a CANON.

A II. Székelyföldi Fotóbiennále szervezői az alábbi kategóriákat határozták meg:
A: Szabad 
B: Épített környezetünk (ellentétes képpárok)
C: Hagyomány (fotópár / a képek párbeszédben kell, hogy álljanak egymással)

A szerzők a kép beküldésével tudomásul veszik a pályázati feltételeket. A FIAP szabályzata szerint a fotókiállítás vetítettkép kategóriába sorolható.

Díjazás:
Kategóriánként: I. díj – 660 €, II. díj – 440 €, III. díj – 220 €
Kategóriánként:
1 db FIAP és AAFR aranyérem
1 db FIAP és AAFR ezüstérem
1 db FIAP és AAFR bronzérem
6 db FIAP és AAFR kékszalag
FIAP különdíj a legeredményesebb szerzőnek.
Magyar Fotóművészek Világszövetségének Plakettje.

Pályázati naptár:
A képek és a nevezési díj beérkezésének határideje: 2015. augusztus 22.
Zsűrizés: 2015. augusztus 29-30.
A kiállításra beválogatott munkák megnevezése e-mailen: 2015. október 1.

Kiállításmegnyitó és díjkiosztó ünnepség: 2015. október 9.
Katalógusok kiküldése: 2016. március.
Bővebb információk a kiírásról, a pályamunkák feltöltési módozatairól és egyéb tudnivalókról megtalálhatóak a II. Székelyföldi Fotóbiennálé hivatalos oldalán a www.fotobiennale.ro-n.

A II. Székelyföldi Fotóbiennálé újdonsága és a szakma számára is nagyszerű lehetőséget hordoz a Canon cég jelenléte és támogatása:
A főtámogató CANON nagyítja le a Biennálé beválogatott fotóit, a rendezvény ideje alatt pedig neves szlovákiai és magyarországi Canon nagykövetek tartanak majd workshopokat két különböző tematikában a fotós szakmának. Október 9-11 között Sepsiszentgyörgyön lesz az budapesti rangos Canon szerviz, akik a legutóbbi futball világbajnokságon és az olimpiákon is szolgáltattak. Ez alkalommal ingyen tisztítják a Canon fényképezőgép-tulajdonosok gépeit és frissítik szoftvereiket. A termékbemutatón pedig kiállításra kerül körülbelül 40, más-más objektívvel ellátott fényképezőgép, amelyeket bármely fotós és a képalkotás művészete iránt érdeklődő szakember kipróbálhat majd felelősségvállalás ellenében és saját kártya használatával.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.