Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

mfn 2015 web2015. augusztus 29. / Erzsébet-park

A Magyar Fotográfia Napja alkalmából, 2015. augusztus 29-én szombaton, 15 és 20 óra között, a sepsiszentgyörgyi fotóklubok szabadtéri fotókiállítást szerveznek. Helyszín a sepsiszentgyörgyi Erzsébet-park zenepavilonja előtti sétány.

20 óra 30 perctől, a Camera Club Siculorum fotóklub szervezésében, Haris László magyarországi Balogh Rudolf díjas fotóművész, az „Igazság és hazugság a fotográfiában” címmel tart előadást a panoráma fotózásról.

A Magyar Fotográfia Napjának megünneplését a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége kezdeményezte. Ezen a napon készült Magyarországon először nyilvános rendezvényen fénykép (dagerrotípia). Minden fotótörténeti forrásmunka egybehangzóan állítja, hogy 1840. augusztus 29-én, a Magyar Tudós Társaság ülésén Vállas Antal bemutatta, miként lehet képet alkotni a fénysugarak segítségével fényérzékeny nyersanyagon. Ez a nap alkalom arra, hogy a társadalom figyelmét a fotókultúrára és egyben a fotótörténeti értékekre irányítsuk. (MAFOSZ)

 

Kiállítók: Bortnyik György (Németország), Csata Zoltán (Sepsiszentgyörgy), Hlavathy Károly (Sepsiszentgyörgy), Holinka Levente (Sepsiszentgyörgy), Kádár István (Kanada), Kovács József (Ausztrália), Marton Norbert (Sepsiszentgyörgy), Márton Ildikó Antónia (Sepsiszentgyörgy), Moldován Mihály (Hétfalu), Paszjár Marianna (Sepsiszentgyörgy), Varga Csaba (Sepsiszentgyörgy), Udvardi Jenő (Sepsiszentgyörgy), Toró Attila (Sepsiszentgyörgy). 
Előadás: Haris László (Magyarország)


Fotó: Toró Attila

A sepsiszentgyörgyi rendezvény facebook oldala:
https://www.facebook.com/events/939438019456074/

Hangulatképek a 2014. augusztus 29-i, sepsiszentgyörgyi Magyar Fotográfia Napja rendezvényről:
http://www.sepsiszentgyorgy.info/fotoblog/1676-2014-08-27-13-38-13

Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége / Magyar Fotográfia Napja 2015
http://www.mafosz.hu/magyar-fotografia-napja/216-magyar-fotografia-napja-2015.html

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.