Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

szekelyfoldi fotobiennale 20152015. október 9-11. / Tamási Áron Színház, Erdélyi Művészeti Központ

A Camera Club Siculorum Fotóklub és Kovászna Megye Tanácsa, illetve a Kovászna Megyei Művelődési Központ szervezésében, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ, a Sepsiszentgyörgy Európa Kulturális Fővárosa 2021, az Erdélyi Művészeti Központ támogatásával, ez év júniusában meghirdetett II. Székelyföldi Fotóbiennáléra, 18 országból (Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Bahrein, Belgium, Egyesült Királyság(Anglia), Franciaország, India, Indonézia, Izrael, Kína, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Románia, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Törökország), 149 alkotó részéről, 1538 alkotás érkezett be. A hagyomány, épített környezetünk és szabad kategóriákban beérkezett alkotásokból, a zsűri 195 fotó kizárása után, 60 alkotó 140 munkáját válogatta be a katalógusba.

A zsűri tagjai:
Nagy Lajos EFIAP/P, EPSA, MAAFR – Románia, zsűri elnöke, Ádám Gyula - Magyar Művészetért Díj - Romania, Balási Csaba EFIAP/G - Románia, Haris László - Balogh Rudolf díjas fotóművész - Hungary, Herbert Gmeiner EFIAP, Hon.EFIAP - Austria,
Titkár: Mihály Aba Márk
Kurátor: Kovács László Attila

A fotóbiennálé célja egy szakmai-művészi párbeszéd lehetőségének megteremtése székelyföldi és nemzetközi fotósok között, Székelyföld multikulturális értékeinek nemzetközi szinten való népszerűsítése, és nem utolsósorban egy igényes, kihívást jelentő, szakmai rendezvénnyel idecsalogatni a fotózás nemzetközi nagyjait a hazai szakmának és közönségnek.

Patronálás, díjak (összesen 21 díj és 36 kékszalag):
FIAP (Federation Internationale de L'Art Photographique) 3x3 díj és 3x6 kékszalag
AFFR (Asociația Artiștilor Fotografi din România) 3x3 díj és 3x6 kékszalag
MFVSZ (Magyar Fotóművészek Világszövetsége) 3 emlékplakett

A rendezvény szakmai védnökei: a Romániai Fotóművészek Szövetsége (AAFR), a Magyar Fotóművészek Világszövetsége és a Nemzetközi Fotóművészek Szövetsége (FIAP) és főtámogatója a CANON.

workshop plakat huProgram:
2015. október 9. (péntek):
18.00 –  II. Székelyföldi fotóbiennále díjátadó gálája

Filmzene élőben - A sepsiszentgyörgyi Georgius Kamarazenekar és a Csíki Kamarazenekar közös hangversenye, a budapesti Werner Gábor karmester vezényletével.
A 42 tagú szimfonikus zenekar tolmácsolásában a közönség élőben hallhatja több nagysikerű film zenéjét. Olyan ismert filmek aláfestő zenéi szólalnak meg mint a: Die Hard , Amadeus, Australia , Once upon a time in America, Cinema Paradiso, Schindler List,Tenkes Kapitánya, Indiana Jones, Batman, Szabadság Szerelem, Fiddler on the Roof, Pirates of the Caribbean, Spiderman 3, Robin Hood, Back to the Future, Star Wars.
Helyszín: a Tamási Áron Színház nagyterme.

20.00 – Fotóbiennále kiállításának megnyitója (EMÜK III. emeleti terem), Samo Vidic sportfotós, Canon nagykövet beszéde

2015. Október 10. (szombat):
10.00 – CANON szervíz és ingyenes kipróbálási lehetőséggel egybekötött termékbemutató (Székely Mikó Kollégium konferenciaterme)
10.00Sport és esküvői fotó workshopok a CANON támogatásával, Samo Vidic és Szabó Béla fotóművészek vezetésével (kezdés a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében, majd terepen, csak előzetes bejelentkezéssel)
14.00 – Sport és esküvői fotó workshopok a CANON támogatásával, Samo Vidic és Szabó Béla fotóművészek vezetésével (kezdés a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében, majd terepen, csak előzetes bejelentkezéssel)
17.00 – Silviu Matei, a National Geografic Románia természetfotósa kiállításának megnyitója, beszélgetés a fotográfussal (Székelyföldi Vadászati Kiállítás, Bene ház)

2015. október 11. (vasárnap):
10.00 – CANON szervíz és ingyenes kipróbálási lehetőséggel egybekötött termékbemutató (Székely Mikó Kollégium konferenciaterme)
10.00 – Sport és esküvői fotó workshopok a CANON támogatásával, Samo Vidic és Szabó Béla fotóművészek vezetésével (kezdés a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében, majd terepen, csak előzetes bejelentkezéssel).

További részletek a www.fotobiennale.ro, a www.kultkov.ro és a www.facebook.com/fotobiennale oldalakon.

(Sajtóközlemény – Kovászna Megyei Művelődési Központ)

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.