Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A3 ujev sajto 20152015. december 31. / Főtér
Elköszönni a régitől, és örülni az újnak

Méltó folytatása az óévbúcsúztató és újévköszöntő utcabál annak a sorozatnak, mellyel Sepsiszentgyörgy új főterének elkészültét ünnepeli. A sikeres Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít eseménysorozat, a meghitt adventi és karácsonyi vásár hangulata után, a közösséget szólítja meg az este 10 órától kezdődő főtéri szilveszteri mulatsága is, melyen a Zanzibár és a sZempöl zenekarok lépnek fel.

A tér szerves része életünknek, ami akkor válik élővé, ha inspirál bennünket, és ha belakjuk azt – civil és városi kezdeményezésre válaszolva, ezekkel a gondolatokkal indította útjára a Városimázs Iroda az épülő főtérre tervezett kulturális kínálatát. Az építkezés során időszakosan hangversenyeket, filmeket, és színházi eseményeket láthattunk  a színpaddá vált főtéren. A munkálatok előrehaladtával egyre nagyobb része lett bejárható az új Szabadság térnek, és ezzel egy időben növekedett eseményeinek nagysága is. Ma teljes ünnepi díszében adja át magát a tér a város lakóinak: karácsonyi ajándékot kínál a vásár, felfrissülést a korcsolyapálya, találkozást, beszélgetést és együttlétet kínál a kinyílt fénypompás tér.

A csodára emlékeztetni kell magunkat - fogalmazott Tóth Viktor szaxafonos, aki a kulturális eseménysorozat kiemelt napján, a magyar népmese világnapján volt a város meghívottja. Gondolatai ünnepivé teszik az utcabál helyszínét és értékessé a közösség új főterét. A szerevezők igazi közösségi eseményre számítanak, hiszen a térre nyíló vendéglátó egységekben szórakozók számára is kikapcsolódást nyújthatnak a koncertek, az éjfélre tervezett lampioneregetés. A lampionok színes fényeivel el lehet eregetni minden óévi rosszat.

A szilvesztert a közkedvelt Zanzibár zenekarral együtt koccinthatjuk el, akik néhány évvel ezelőtt már ünnepeltek együtt a várossal, éjfél után egy órával pedig a sepsiszentgyörgyi zenészekből álló sZempöl zenekar lép fel, akik első alkalommal lépnek színpadra a szilveszteri utcabálon, koncertjeikre jellemző, hogy pillanatok alatt képesek táncra perdíteni a legmakacsabb közönséget is, egyedi műfaji meghatározásuk a balkan-teatro-disco. (A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.