Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A3 4bones2016. augusztus 26. | Helyszín: Főtér

Stílusokon átívelő harsonakoncert a Főtéren

A magyar nyelvterületen ritkaságnak számító harsonásokból álló zenekari műfaj egyik legrégebbi képviselője, a budapesti Four Bones együttes koncertezik Sepsiszentgyörgyön. A kvartett pénteken 16.30-tól Kovács Tamás ütőhangszeressel együtt lép fel a  főtéren. Az esemény a Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít sorozat része.

 Four Bones Quartet Sepsiszentgyorgy 01  Four Bones Quartet Sepsiszentgyorgy 01  Four Bones Quartet Sepsiszentgyorgy 01
 Four Bones Quartet Sepsiszentgyorgy 01  Four Bones Quartet Sepsiszentgyorgy 01  Four Bones Quartet Sepsiszentgyorgy 01
 Four Bones Quartet Sepsiszentgyorgy 01  Four Bones Quartet Sepsiszentgyorgy 01  Four Bones Quartet Sepsiszentgyorgy 01

A Four Bones harsonakvartett megfordult a világ számos országában: a zenekar tagjai Európa-szerte adnak teltházas koncerteket, kimagasló eseményeken képviselik Magyarországot, és Ázsiába is visszatérő vendégek. A műfajok közti folyamatos összefonódást és az átjárhatóság útjait kereső együttes az elmúlt több mint tíz év során nagy hittel és lendülettel muzsikált világszerte, hogy a négy egynemű hangszer varázsát terjessze. Fellépéseik által a különlegesen egyedi hangzást nyújtó négyes minél szélesebb rétegekhez kívánt eljutni. A zeneakadémiát végzett muzsikusok igazi elkötelezettjei elegáns és különleges hangszerüknek: „A harsona már csak ilyen szerethető, lágy, ugyanakkor dübörgő és hangos hangszer éppen ezért rengeteg lehetőség rejlik benne, melyet mi próbálunk maximálisan kihasználni, felfedezni akár a stílusokon át kalandozni.” - vélik az együttes tagjai, akik alakulásuk óta arra törekedtek, hogy ne csak klasszikusokat játszanak, hanem minden műfajból hozzanak valamit. Bevallásuk szerint, nem akartak megfelelni sem divatnak, sem trendnek, az arany középutat kívánják megtalálni, és azt folyamatosan eljuttatni a közönséghez.

Nagy sikernek örvend a 2011-es Crossroads című nagylemezük, mely kiválóan tükrözi az együttes zenei repertoárjának sokrétűségét és változatosságát: 5 magyar kortárs zeneszerző kifejezetten az együttes számára komponált művei elkalauzolják a hallgatót a tangó, a jazz a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába. Belföldi és külföldi turnéi során a Four Bones az elmúlt évtizedben számos kiváló művésszel, énekessel dolgozott együtt, többek között Palya Beával, Szirtes Edina Mókussal és Gereben Zitával.

Pénteken, augusztus 26-án, 16.30-tól a Multiple Shapes of the Four Bones Sound című új produkcióból merítve igazi zenei csemegékkel várják a közönséget. Az együttes tagjai Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János, Gyertvai Péter ezúttal Kovács Tamás ütőhangszeressel kiegészülve játszanak.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.