Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A3 ujev sajto 20152015. december 31. / Főtér
Rendhagyó utcai szilveszter Zanzibár és sZempöl koncertekkel és dj ráhangolóval

Az év utolsó napján, este 10 órától nagyszínpaddá válik Sepsiszentgyörgy új főtére: teljes ünnepi díszében ad otthont az idei szilveszteri utcabálnak! Az újévet köszöntő mulatságon a Zanzibár és a sZempöl zenekarok lépnek fel, Slim Rocka és Traila lemezlovasokkal melegíthet be a közönség. A téren lehet majd kapni forralt bort és forró teát és éjfél után öt perccel lampioneregetésre is sor kerül.

dj Slim Rockadj TrailaIgazi közösségi eseményre lehet számítani, amelybe a térre nyíló vendéglátó egységekben szórakozók is bekapcsolódhatnak. Az utcabál hangulatát este 10-kor két különleges és eredeti stílust képviselő lemezlovas indítja. Slim Rocka rendszeresen fellép az Electric Castle, a FanFest, a SnowRide, vagy a Forest Park fesztiválok színpadjain, olyan nemzetközi zenészekkel működött együtt, mint az angol Wilkinson, az osztrák Paul SG vagy a Stanton Warriors. Az Electronic Hunt szervezet tagjának, az Anon Events társalapítójának bakelit lemezre kevert zenéjét a hip hop alapok mellett a funk, a soul, a jazz, a diszkó és a drumandbass jellemzik. Trabalka Cecília, vagyis Traila a pulzArt3 fesztivál sikeres fellépője, szabadúszó színész, aki az elektronikus zene terén, mint dj és zeneszerző alkot. A szegedi születésű, Erdélyben élő és alkotó dj-szettje igazi felüdülést nyújt majd a hangulatos deep house és house kedvelőinek.

ZanzibarAz új évet a közkedvelt Zanzibar zenekarral együtt koccinthatjuk el, akik néhány évvel ezelőtt már ünnepeltek együtt a várossal. Az Emerton- és Arany Zsiráf-díjas zenekar friss, energikus hangzást hordoz, hangulatos szövegvilággal, hamisítatlan zanzibáros stílusjegyekkel. Legújabb albumuk újdonságai mellett Terecskei Rita énekesnő jellegzetes, kivételesen eredeti hangján a banda örökzöld slágereit is hallhatjuk majd. Tavaly óta, újra együtt áll a színpadon a csapat több slágerét is jegyző, visszatért régi motoros Nagy Gábor-Gabszi a további három alapító taggal: Terecskei Rita, Kovács András Donát és Steklács Miklóssal. A ceglédi együttes év végi koncertje magával ragadónak ígérkezik, ahol magára talál a régi rajongó és a fiatalabb generáció is.

sZempol OffchestraA zene történet, a koncert pedig esemény, amelyben első helyen a közönség és az előadók folytonos párbeszéde, a hangulatok és az energiák szabadon áramlása áll – vallják a sZempöl zenekar tagjai. A helyi formáció már több alkalommal bizonyította, hogy a balkan-teatro-disco elnevezésű eseménnyel pillanatok alatt képes táncra perdíteni a közönséget. Zenei világuk elektronikai alapokra épül, keveredik benne a jazz, a balkán, a breakbeat, a rock és a drumandbass. Filmes és színházi foglalkozásúak is alkotják a csapatot, ennek is köszönhető, hogy gondolkodásuk kitágítja a hagyományos kereteket, koncertjeiken látható élő vetítések illetve mappingek olyan audio-vizuális eseménnyé alakítják a fellépéseket, melyek egyedülállóak Erdélyben. A sepsiszentgyörgyi utcabál színpadán éjfél után egy órával veszik át a stafétát.

Tűzijáték helyett meghittebb újévköszöntést kínálnak a szervezők, a lampionok eregetése valódi közösségi élménynek ígérkezik, tiszta idő esetén a színes fényekből alakuló formákkal el lehet eregetni minden óévi rosszat. Éjfél után 5 perccel, a színpadról elhangzó közös Rajt!-ra indulnak az ég felé a papírlámpások. A helyszínen kihelyezett faházikókból lehet majd ingyenesen igényelni a lampionokat, és mozgó osztó-pontok is lesznek a téren. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a lámpások használata csak nagykorúak számára engedélyezett*, szeles időjárás esetén pedig, a balesetveszély miatt elmaradhat a lampioneregetés.

A szilveszteri utcabál szervezője Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala.

*Használati utasítás lampioneregetésre: hajtogassa szét a lámpást a hajtások mentén. Fogja meg két kézzel az alsó keményebb résznél, majd jobbra-balra mozgatva töltse meg a lámpást levegővel. Csinálja ezt addig, míg a lámpás papírteste csaknem teljesen felveszi a megfelelő formát és a papír kisimul. A mécsesnek stabilan kell állnia, legyen jól rögzítve, ne essen ki a lámpásból. Ha ezzel megvan, tartsa a lámpást függőlegesen, majd gyújtsa meg a mécsest. Tartsa a lámpást két kézzel függőlegesen az aljánál fogva kb. 30-60 másodpercig, hogy a lámpásban lévő levegő felmelegedhesse. A lámpás kis idő elteltével húzni/emelkedni kezd. Ekkor nyugodtam elengedheti, a lámpás felszáll a magasba.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.